Від їжі, яку вживають на сніданок, багато в чому залежить самопочуття протягом дня, а також здоров’я в цілому. Відповідно, сніданок повинен бути максимально здоровим і збалансованим — кажуть закордонні медики, які назвали найнебезпечніші ранкові харчові звички.
Про це повідомляє Planet-today.ru.
Лікарі кажуть, що одна з найбільш серйозних помилок, що здійснюються людьми з ранку — це вживання кави відразу після пробудження. «Пити каву або чай з ранку настійно не рекомендується. Кращий варіант — це склянку чистої води. Можна додати у воду трохи меду, щоб стимулювати роботу шлунково-кишкового тракту», — відзначають фахівці, додаючи, що пити кислі напої (зокрема — апельсиновий або лимонний сік) з ранку теж не варто.
На сніданок не варто їсти продукти, які спричиняють газоутворення. Це, зокрема, капуста, рибні і м’ясні консерви, бобові, а також макарони з борошна вищого сорту.
Інша небажана ранкова харчова звичка — вживання дуже жирної їжі, яка може підвищувати тиск і рівень холестерину, а також знижувати захисні функції організму. «Не слід вживати напої відразу після їжі. Краще почекати деякий час, щоб не заважати процесам травлення в ШЛУНКОВО-кишкового тракту», — додають фахівці в області здорового харчування.
Раніше відомий дієтолог, кандидат медичних наук в області дієтології Маргарита Корольова розповіла, яку кількість з’їдених яєць протягом тижня вважається оптимальним. За словами експерта, це чотири штуки.
Шестичасовой сон - самый опасный: ученые сделали неожиданное открытие - недосып, короткий сон, опасн...
Остеопат назвав види взуття, яка калічить ноги
У мережі набирає обертів онко-Challenge #ІЯпройдутест
Краще відмовитися від цього: дієтолог розповіла про найбільш шкідливих продуктах на новорічному стол...