Теоретично риба гарячого копчення повинна бути не тільки смачною, але і безпечною, тому як обробка подовжує термін її придатності.
Проте, варто враховувати, що в спеку навіть копчена риба може таїти в собі небезпеку.
Експерт у морепродуктах попередили, що рибу, навіть піддалася гарячій обробці, не слід купувати на ринках, не обладнаних холодильними камерами. Наявність на прилавках на ринку риби гарячого копчення не означає, що продукт якісний. Температура зберігання продукції гарячого копчення — від 0 до +4 градусів, допускається більш висока температура, до +12 градусів, але тоді термін зберігання скорочується.
Якщо продукція продається на ринку не з холодильника, купувати її не можна. Ви не знаєте, скільки вона там зберігалася. Справа навіть не в гарячому копченні, вона може бути просто тухлою. Відповідно, щоб не піддавати своє здоров’я на небезпеку, рибу гарячого копчення слід купувати тільки у надійного продавця, який може довести правильність її зберігання.
Нагадаємо, риба в меню на сніданок підвищує чутливість організму до інсуліну і за рахунок цього починається процес схуднення і оздоровлення.