Суббота, 30 мая
Shadow

Знижує ризик раку та інсульту: Лікарі назвали копійчаний овоч для зміцнення здоров’я

Знижує ризик раку та інсульту: Лікарі назвали копійчаний овоч для зміцнення здоров'я

Багато хто знають, що морква корисна для зору. Однак на цьому корисні властивості яскравого овоча не закінчуються. Медики назвали кілька причин, чому варто включити моркву в свій щоденний раціон.

Про це пишуть ЗМІ.

Склад моркви:

каротин — це речовина, яка при попаданні в організм людини трансформується у вітамін А

вітаміни В, Е, РР, К, аскорбінова кислота.

мінерали — калій, фосфор, залізо, мідь, йод, цинк, хром, нікель і фтор.

До хорошого не приведе: кому не можна їсти капусту

Читайте также:   Психічне здоров'я у м'ясоїдів набагато міцніше, ніж у вегетаріанців - вчені

Корисні властивості моркви:

корисна при гіпо — і авітамінозах;

активує внутрішньоклітинні окислювально-відновні процеси, регулює вуглеводний обмін;

вживання моркви на 70% знижує ймовірність виникнення інсульту;

овоч здатний знижувати рівень холестерину в крові, що неймовірно корисно для серця і судин;

завдяки клітковині морква допоможе нормалізувати травлення;

морква корисна для людей, страждаючих цукровим діабетом;

завдяки вмісту в моркві вітаміну А і каротину він дуже корисний для зору;

вживання овоча перешкоджає утворенню каменів у жовчному міхурі та нирках. Допомагає боротися із захворюваннями цих органів;

Читайте также:   С. Бєлашко: «У Києві довгий час буде двовладдя»

під час вагітності морква включення моркви в раціон сприяє полегшенню токсикозу, анемії, а також благотворно впливає на розвиток дитини;

сорковь має антисептичну та антибактеріальну дію і зміцнює захисні сили організму в протистоянні інфекцій і вірусів;

морква вживають в якості профілактичного засобу від виникнення онкологічних захворювань. За словами вчених, від 1,8 до 2,8 мл бета-каротину може знизити ризик порявления раку на 40%. У середній за розміром моркві міститься близько 3 мл цієї речовини;

Читайте также:   Лікарі розповіли про небезпеку кави: буде ожиріння

вчені довели, що вживання моркви позитивно позначається на чоловічої сили;

сік овоча мають жовчогінну та очищує ефектом.

Знижує ризик раку та інсульту: Лікарі назвали копійчаний овоч для зміцнення здоров'я