Пятница, 20 мая
Shadow

Виділяється токсичний газ: вчені розповіли, скільки хвилин треба варити яйця — яйця, варіння, тривалість

Виділяється токсичний газ: вчені розповіли, скільки хвилин треба варити яйця - яйця, варіння, тривалість
Тривале варіння яєць провокує виділення сірководню, який є небезпечним токсичним газом. Як передає replyua.net вчені заявили про те, що токсин потрапляє в білок, і такі яйця вкрай небезпечні для здоров’я. За словами експертів, яйця повинні знаходитися в киплячій воді не більше 10 хвилин.

Визначити наявність сірководню у вареному яйці дуже просто: якщо жовток став неприємного зеленуватого відтінку, це означає, що в нього потрапили шкідливі речовини. Всередині сирих яєць міститься сірка, яка утворює токсичний газ при взаємодії з воднем. Коли оболонка яйця нагрівається, сірководень легко проникає всередину, а залізо, що міститься в жовтку, при поєднанні з сірководнем утворює сульфід.

Читайте также:   Вчені розповіли, як контролювати апетит і менше їсти

Чим довше ви будете варити яйце, тим більше в ньому буде сульфідів. Традиція опускати яйця в холодну воду не пов’язана з тим, що після цього шкаралупа добре відділяється. Справа в тому, що таким способом запобігають перетравлення продукту. Фахівці не радять вживати переварені яйця, оскільки у великій кількості вони можуть викликати отруєння.

Читайте также:   Дерматолог розповів, як заспокоїти біль після сонячного опіку на шкірі

Источник: replyua.net