У самий розпал сезону винограду, коли мало хто повертається додому з роботи без ароматного пакета з виноградом, ми вирішили опублікувати матеріал, важливий для здоров’я кожного. Читайте далі, кому не можна їсти виноград.
Ми продовжуємо цикл корисних матеріалів, покликаних зробити вашу життя безпечнішим. Раніше ми публікували статтю про те, , а до цього — . На цей раз мова піде про виноград.
«» публікує думку лікарів про те, кому не можна їсти виноград, попри всю його велику користь. Ні для кого не секрет, що у винограді містяться речовини, які уповільнюють старіння шкіри і організму в цілому. Виноград також корисний, якщо у людини астма, герпес, хвороби серця і судин, сечокам’яна хвороба, проблеми із зором. Але все ж є обмеження в споживанні, як і в будь-якому іншому продукті.
Кому не можна їсти виноград: шкода винограду
Виноград не варто вживати людям з цукровим діабетом і проблемами із зайвою вагою.
- Виноград містить багато цукру і калорій в 100 грамах продукту – близько 70 калорій.
Людям, що страждають виразковою хворобою шлунка, цироз печінки, коліт і діареєю, краще не їсти виноград.
- У ньому є речовини, що збільшують проблему.
Медики не радять їсти виноград вагітним і годуючим груддю, а також дітям до 2 років.
- Виноград може спровокувати алергію, коліки та здуття живота.
Виноград не можна поєднувати з алкоголем, газованими напоями, жирною їжею, шоколадом, молоком, кисломолочними продуктами, щоб не викликати розлад ШЛУНКОВО-кишкового тракту.