Понедельник, 25 октября
Shadow

Іспанські дієтологи попередили про продукти, найчастіше викликають отруєння

Іспанські дієтологи попередили про продукти, найчастіше викликають отруєння

Іспанські дієтологи назвали продукти, якими найлегше отруїтися.

Про це повідомляє La Vanguardia.

На думку дієтологів, яйця і страви з їх додаванням, у тому числі з соусом майонез, потрібно зберігати тільки в холодильнику. При цьому не рекомендується мити яйця, оскільки їх шкаралупу захищає особлива плівка.

Нерідко відбуваються отруєння і рибою і морепродуктами — їх потрібно купувати тільки в перевірених місцях, де дотримуються санітарні норми. Перед вживанням рибу повинні заморозити не менше ніж на три доби.

Читайте также:   Ніколи не пізно кинути: вчені довели, що легені у колишніх курців відновлюються

Щодо м’яса дієтологи категорично не рекомендують їсти сирою курку, так як в ній можуть бути сальмонели і стафілококу. Обережність при виборі та опрацюванні варто виявляти при приготуванні тартару з сирого фаршу.

Фрукти і овочі також потрібно ретельно мити, найкраще водою з лимонним соком.

Нагадаємо, критику фахівців викликало поширена думка про користь пари келихів вина або пива в день. «Алкоголь або надмірно оброблені продукти харчування краще зовсім не вживати», — попередили дієтологи.

Читайте также:   «Цілковита фантазія!»: Спекотна погода не вб'є коронавірус

За їх словами, потрібно замінити рафіноване борошно на цільнозернове, щоб знизити ризик перепадів рівня глюкози в крові.

Рекомендується відмовитися і від знежирених молочних продуктів, оскільки вони містять багато цукру і при цьому помітно менш поживні. Вкрай шкідлива ковбаса, наполовину складається з різних добавок і крохмалю.