Російський дієтолог Лейла Кадирова назвала кілька груп людей, яким не рекомендується їсти гриби.
З нею поспілкувалися журналісти мережевого видання «Рідус».
За словами експерта, дикорослі гриби ні в якому разі не слід давати дітям до п’яти-шести років. У дошкільників дуже тонкі слизові, і тому, якщо в грибах містяться токсини, вони можуть швидко всмоктатися в кров і завдати непоправної шкоди здоров’ю дитини. Також продукт протипоказаний людям з непереносимістю трегалози — особливого виду цукрів.
Особливу загрозу представляють гриби, що ростуть уздовж доріг. Кадирова порекомендувала ніколи не збирати гриби біля трас, а також не купувати цей продукт з рук, так як точно невідомо, де були зібрані гриби і як вони зберігалися.
«Гриб представляє із себе по суті справи губку. Ця губка має властивість накопичувати в собі всю ту шкідливу таблицю Менделєєва, яка міститься у вихлопних газах. Якщо була висока концентрація шкідливих речовин, з’їдено було багато, нічим хорошим це не закінчиться. Коли починається осінній збір грибів, відділення нефрореанимации надходить багато людей з дуже важкими отруєннями» — Лейла Кадирова, головний дієтолог міністерства охорони здоров’я Краснодарського краю.
Дієтолог підкреслила, що гриби дуже важливо правильно приготувати. При обробці грибів потрібно переконатися в тому, що всі зібрані екземпляри їстівні. У разі найменшої підозри, гриб варто викинути. Потім всі залишилися гриби варто відварити і злити воду. Кадирова порадила варити перед смаженням або запіканням навіть білі гриби, щоб уникнути нещасних випадків.
Нагадаємо, названі продукти, які зведуть нанівець здобутки під час схуднення.