Для того щоб знизити ризик серцевого нападу, рекомендується виділяти час на помірні фізичні навантаження, як можна менше нервувати, і уникати стресових ситуацій. Крім того, як зазначає інтернет-портал Medikforum, захистити себе можна і грамотно склавши власний раціон. Вся справа в тому, що у ряду продуктів є корисні властивості, що дозволяють зменшити ризик серцевого нападу.
Одним з них є часник, який завдяки своєму активного інгредієнта аллицину сприяє зниженню рівня холестерину, і тим самим захищає наше серце. Крім того, регулярне вживання в їжу часнику допомагає запобігти утворенню тромбів і нормалізувати артеріальний тиск.
Також корисними у цьому плані продуктами є помідори, бобові культури, цільне зерно, капуста, гарбуз. Щодо останньої слід зробити одне уточнення. З гарбуза можна не тільки готувати каші або смачну начинку для пирогів, але і робити корисний сік. Серед напоїв слід окремо виділити зелений чай, нормалізує артеріальний тиск і перешкоджає появі судинних відкладень. Читайте також: «Не слід цим нехтувати»: лікарі розповіли про способи профілактики інсульту.