Є на будь-якій кухні: Названо продукти, укорачивающие життя

Є на будь-якій кухні: Названо продукти, укорачивающие життя

Вони є на будь-якій кухні, і ми їмо їх, не замислюючись, чи дійсно вони корисні чи можуть нашкодити.

Про це пишуть ЗМІ.

Часник

Цей продукт у нас завжди під рукою. Ми впевнені: він дуже корисний. Тому лікуємося їм при застуді, та й просто любимо їсти – з салом чи борщем. Дачники обприскують свій город часниковою настоянкою, від неї гинуть всі шкідники. Але і для людей часник може бути небезпечний. По-перше, із-за вмісту в ньому сульфон-гидроксильного іона, іншими словами, серовородорода. Він проникає в клітини мозку і вбиває їх. Вчені навіть провели експеримент і з’ясували, що часник уповільнює швидкість реакції в 2-3 рази. По-друге, часник може бути небезпечний підвищеним вмістом міді, а надлишок міді в організмі скорочує життя. Але відмовлятися від часнику все ж не варто. Потрібно просто правильно його є і не перевищувати допустиму добову дозу – не більше головки в день.

Зелений чай

Навіть у звичайних мережевих магазинах його вже більше, ніж чорного. А наприклад, в Індії, однією з найбільш «чайних» країн, п’ють тільки чорний чай, а зелений вважають небезпечним. Чому? У зеленому чаї багато кофеїну — як у каві. І цей чай підвищує тиск і може стати причиною інфаркту. Ми про це чули, але досі не впевнені, чи це так. Крім того, у зеленому чаї міститься теїн. Він шкідливий для серцево-судинної системи та нервових клітин.

Читайте также:   Китай запустил в космос коммерческого «Умного дракона» (ВИДЕО)

Є в зеленому чаї користь? Звичайно. Це антиоксидант, він бадьорить і молодить. Ті ж індуси не п’ють його тільки тому, що не вміють правильно заварювати. А без правильної заварки він вкорочує життя.

Червоне м’ясо

Американськими вченими було проведено декілька досліджень, які показали, що споживання тваринного м’яса знижує очікувану тривалість життя. Одне дослідження з Гарвардської медичної школи стверджує, що вживання додаткової порції в день необробленого червоного м’яса збільшує загальний ризик смерті на 13 відсотків. Дослідники підозрюють, що в цьому винні насичені жири і велику кількість натрію.

Чорнослив

Читайте также:   Ученые назвали простой способ избежать слабоумия

Він вважається суперполезным продуктом, але тільки якщо він не був оброблений двоокисом сірки (добавка Е220). Сухофрукти завжди потрібно мити перед вживанням, як і звичайні фрукти. Чорнослив з-за калорійності і великої кількості фруктового цукру не варто їсти діабетикам і тим, хто стежить за фігурою. Побоюватися чорносливу стоїть і молодим мамам: він може викликати розлад шлунку і кольки у дитини завдяки своєму проносного дії.

Морозиво

Влітку ми їмо його більше, ніж зазвичай, і за звичкою шукаємо в магазинах пломбір. Однак у ньому можуть бути рослинні жири, яких там не повинно бути за визначенням. Пальмова олія канцерогенно, якщо воно піддається тепловій обробці. А морозиво спочатку нагрівають — варять, а потім різко охолоджують. Це подвійний удар.

Як же розпізнати рослинний жир, якщо ви не володієте бездоганними смаковими рецепторами? По-перше, виробник зобов’язаний прописувати у складі «рослинні жири» або «пальмова олія». Якщо ж такого в складі немає, зверніть увагу на калорійність: у пломбіру масова частка жиру повинна бути не менше 13%. Оптимальний склад — молоко коров’яче натуральне, пастеризоване, згущене незбиране з цукром; згущені і сухі вершки; масло коров’яче; яйця курячі та різні смакові добавки.

Читайте также:   Ненасичені жирні кислоти допомагають при псоріазі

Небезпечне ласощі з пальмовою олією повинна іменуватися вершково-рослинних або рослинно-вершковим морозивом, але ніяк не пломбіром.

Свіжовичавлений фруктовий сік

Вважається, що це заряд вітамінів на весь день. Але якщо пити фреші без обмеження, можна отримати передозування вітамінів. А ще сік – це фруктоза в чистому вигляді, без клітковини. При деяких захворюваннях свіжовичавлені соки протипоказані. Так, при виразці шлунка, загострення гастриту та панкреатиту не варто пити соки з кислим смаком: лимонний, апельсиновий, яблучний, смородиновий, журавлинний. Вони підвищують кислотність шлункового соку, можуть викликати печію і напад болю.