Іноді деякі речовини з їжі засвоюються тільки в поєднанні з інгредієнтами з інших продуктів. Експерти назвали поєднання продуктів, які разом стають корисніше для здоров’я.
Терту моркву зі сметаною або морквяний сік з вершками — поєднання, знайоме з дитинства. Дійсно, жир сприяє засвоєнню бета-каротину з складу моркви, який перетворюється організмом в антиоксидант вітамін А.
Загалом, констатують фахівці, будь-які овочі стануть корисніше, якщо вживати їх у поєднанні з жиром. Багато вітаміни в овочах є жиророзчинними, тобто легше засвоюються організмом в компанії з молекулами жирів. Експерти радять їсти овочі з оліями — наприклад, оливковою, гарбузовим або лляною.
Білкові продукти, представниками яких є м’ясо, гриби, риба, молочні та кисломолочні вироби, краще всього поєднуються з жирами. Крім того, м’ясо добре поєднується з некрохмалистими і зеленими овочами, які активізують травлення і нейтралізують шкідливий холестерин. Рибу, в свою чергу оптимально поєднувати з лимоном: лимонний сік в цьому випадку може замінити спеції, а що у ньому міститься вітамін С сприяє засвоєнню солей заліза.
Що стосується яєць, вони оптимально поєднуються з некрохмалистими і зеленими овочами.
Бобові – чудовий зразок дієтичного харчування, багате джерело рослинного білка, що допомагає худнути. Експерти раджу поєднувати бобові з крахмалистыми овочами і зеленню, а також зі сметаною і рослинним маслом.
Фрукти і ягоди добре поєднуються один з одним, а також із молочними і кисломолочними продуктами. Овочі теж оптимально поєднуються один з одним, але також добре засвоюються в комплексі з білками, жирами і вуглеводами.
Зелень поєднується з усіма продуктами.