Суббота, 21 мая
Shadow

Яка їжа вдвічі прискорює ріст ракових клітин


Яка їжа вдвічі прискорює ріст ракових клітин

Про шкоду смаженої їжі для організму відомо давно. Однак, за словами американських вчених, нове дослідження показує, що вживання продуктів, смажені на маслі, погіршує стан товстої кишки і кишечника.

Вчені з Массачусетського університету в Амхерсті провели дослідження, в результаті якого з’ясували, як впливають на організм продукти, які були приготовлені на олії, пише MedicalXpress.

Читайте также:   Вчені попередили: влітку натуральні тканини можуть бути шкідливіше синтетичних

Читайте також: Знищити назавжди: рецидив раку можна запобігти

Першій групі гризунів давали є фалафель, який смажили на олії відомої марки в США. При цьому контрольна група мишей споживала їжу, яку готували на олії холодного віджиму.

Вчені довели, що смажена їжа посилює запалення товстої кишки в два рази прискорює ріст пухлин. Така їжа також поширює бактерії і токсичні продукти в кровотік.

Читайте также:   Медики розповіли про небезпеку сну в шкарпетках

via GIPHY

Щоб перевірити гіпотезу про те, що окислення ненасичених жирних кислот при нагріванні масла провокує запальний ефект, вчені відокремили полярні сполуки від масла для смаження.

Ці сполуки дали гризунам. У підсумку дослідники отримали подібні результати.

Источник: 24.ua