Як впливає на організм житній хліб – відповідь вчених


Як впливає на організм житній хліб – відповідь вчених

Випічку часто відносять до не зовсім здорової їжі. Звичайно, круасани, бублики, торти, батон – дійсно краще замінити чимось корисним.

Часто в категорію нездорової випічки відносять і хліб. Однак останні дослідження свідчать, що житній хліб можна і навіть потрібно їсти.

Читайте також: Чим шкідливий і корисний хліб для вашого здоров’я

Читайте также:   Просто і дуже корисно: Дієтологи розповіли про найкращих сніданках - корисні сніданки, страви, список

Вчені з Університету Східної Фінляндії проаналізували бактерії з житньої закваски, яку використовують для приготування житнього хліба.

Виявилося, що закваска містить багато молочнокислих бактерій, які допомагають продукувати амінокислоти і пептиди, які добре впливають на організм, зокрема на рівень інсуліну.

Як впливає на організм житній хліб – відповідь вчених

З житнім хлібом можна багато експериментувати і поєднувати з різними продуктами

Інша користь житнього хліба пояснюється з’єднанням триметилглицина, який за своєю дією схожий на бетаїн, який природним чином виробляється бактеріями в нашому кишечнику.

Читайте также:   74-річна жінка народила дівчаток-двійнят

Він покращує роботу серцево-судинної системи і захищає від хвороб серця.

Источник: 24.ua