Понедельник, 13 июля
Shadow

Як почистити печінку в домашніх умовах: три корисних рецепта

Як почистити печінку в домашніх умовах: три корисних рецепта

Редакція HOCHU.ua продовжує цикл важливих матеріалів, які покликані покращити поінформованість читачів за тематикою здоров’я. В цей раз у нас новини про одному простому і доступному овоч, який запросто може почистити печінку.





Ми вже публікували інформацію про , а також . В цей раз у нас звістки про те, як почистити печінку в домашніх умовах, не вдаючись до важкої артилерії у вигляді медикаментів.

2,57
5
7

Так, вчені з Єльського університету прийшли до висновку, що позитивно впливає на роботу печінки, виводить шкідливі токсини з організму. При цьому гарбуз можна вживати в сирому і приготованому вигляді, а також додавати для приготування інших страв. При проблемах з печінкою — вчені рекомендують включити в раціон свіжі салати з гарбузом і оливковим маслом, а також намагатися їсти на сніданок.

Щоб налагодити травлення, краще вживати гарбуз натщесерце. Одним із самих корисних способів очищення печінки є : в такому вигляді вона зберігає більшу кількість необхідних вітамінів і глюкози.

Також великим плюсом є той факт, що гарбуз доступна всім. Пропонуємо вам три легких рецепту з гарбузом.

Читайте также:   Як швидко схуднути без дієт, без спорту, без таблеток

Ніжний крем-суп з гарбуза

Як почистити печінку в домашніх умовах: три корисних рецепта

Інгредієнти

  • Гарбуз 300 г
  • Корінь селери 150 г
  • Морква 150 г
  • Корінь імбиру 1 чайна ложка
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Часник 1 зубчик
  • Оливкова олія за смаком
  • Зелений перець 1 штука

Спосіб приготування

  • Гарбуз і моркву нарізати великими кубиками, залити водою, щоб овочі були покриті водою, але не більше.
  • Солити за смаком і варити до м’якості.
  • Цибулю, селеру і часник нашаткувати і обсмажити на оливковій олії до рум’яного кольору.
  • До гарбузі з морквою, додати обсмажені овочі і натертий корінь імбиру, подрібнити блендером.
  • Подати з кубиками або шматочками солодкої паприки (краще зеленого), улюбленої зеленню, а так само гранульованими висівками або підсушеним хлібом.

Читати також

Гарбуз запечений з сиром

Як почистити печінку в домашніх умовах: три корисних рецепта

Інгредієнти

  • Гарбуз 1 штука
  • Сир грюйер 500 г
  • Вершки 35%-ві 1 л
  • Вершкове масло 50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Мускатний горіх за смаком

Спосіб приготування

  • Зрізати з гарбуза верхівку і ложкою вичистити її нутрощі від насіння та іншого рослинного сміття.
  • В утворену порожнечу треба насипати крупно натертого сиру грюйер (приблизно на третину об’єму гарбуза). А потім залити зверху вершками (між верхнім краєм гарбуза і рівнем налитих вершків повинно залишатися невеликий простір, приблизно чверть обсягу, інакше весь вміст вилізе в духовці назовні).
  • Посолити, поперчити вміст гарбуза, кинути туди ж шматок масла, закрити зрізаною верхівкою отвір. І поставити на деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину. Якщо гарбуз трохи крупніше трьох кіло — потримати її в духовці довше, годину з чвертю. Зовні гарбуз може злегка подкоптиться і підгоріти, але це не страшно, головне, щоб середина була ніжною, выкупанной в гарячій ванні з сиру, вершків та масла. Подавати гарбуз в супових тарілках, вичерпуючи м’якоть разом з вершковим соусом.

Салат з гарбуза з руколою

Читайте также:   Чим корисний і шкідливий волоський горіх: вся правда про волоському горісі

Як почистити печінку в домашніх умовах: три корисних рецепта

Інгредієнти

  • Гарбуз 1 кг
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Горіхове масло 50 мл
  • Мелений червоний перець щіпка
  • Лимон ½ штуки
  • Апельсини ½ штуки
  • Рукола 300 г
  • Гранати ¼ штуки
  • Соус наршараб 2 чайні ложки
  • Волоські горіхи-50 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Спосіб приготування

  • Гарбуз очистити від шкірки і нутрощів (це можна зробити простий ложкою — ретельно зішкребти волосисту м’якоть разом з насінням) і порізати на кубики зі стороною в один сантиметр.
  • Укласти на деко, полити оливковою олією, поперчити, злегка перемішати і пекти в розігрітій до 200 градусів духовці п’ятнадцять хвилин. Потім посолити, ще раз перемішати і запікати далі — хвилин п’ятнадцять, до красивих кірочок. Вийняти з духовки і дати охолонути до кімнатної температури.
  • У великій мисці вичавлений з лимона і апельсина сік перемішати з горіховим маслом. Посолити, поперчити.
  • Волоські горіхи крупно нарізати і обсмажити на сковороді. Очистити гранат і отримати в результаті півсклянки зерен. Після змішати горіхи з зернами, додати до них рукколу.
  • Викласти все на велике блюдо і заправити соусом. Зверху покласти гарбузове кубики і красиво збризнути наршарабом.

Спробуйте цей домашній спосіб очищення печінки і будьте здорові!

Читайте также:   Как правильно выбирать мясо: В шоу Правила выживания рассказали, как выбирать красное мясо