Четверг, 28 января
Shadow

Як неправильно заварений чай впливає на наш організм? — заварений чай, чай шкідливий, користь від чаю

Як неправильно заварений чай впливає на наш організм? - заварений чай, чай шкідливий, користь від чаю
Вчені діляться фактами, яку шкоду несе неякісний чай. Німецькі фахівці попереджають про те, що чай, який заварений недостатньо гарячою водою може бути шкідливий для людини. Причиною цього є бактерії, які можуть перебувати у складі чаю. Окріп знищує величезну кількість патогенів. Саме тому важливо дотримуватися зазначеного на упаковці способу заварки чаю залити його окропом і залишити заварюватися на кілька хвилин.

Також, не рекомендується до вживання чай, який простояв кілька годин, так як деякі патогени можуть вижити і завдати шкоди здоров’ю людини. Не слід пити дуже гарячий чай, так як це може призвести до серйозних захворювань. Висока температура рідини шкодить слизової стравоходу або веде до порушення його бар’єрної функції. Любителям напоїв з шаленої температурою варто відмовитися від цієї звички. Краща температура для чаю становить не більше 60°C. Багато воліють 50°C.

Читайте также:   У міжсезоння використовуйте м'яту: медики розповіли про унікальні властивості рослини - м'ята, корисні властивості, осінь

Не рекомендується до вживання чай в пакетиках. На думку вчених – він розносить микропластик по організму людини. Раніше виробники чайних пакетиків їх виготовляли з паперу, однак сьогодні більшість переходять до пластикових сеточкам. Виділяючи величезну кількість микропластика, вони можуть чинити шкідливий вплив на кишечник і печінку, проникаючи в клітини крові та органів.

Читайте также:   Можливо одразу захворіти грипом і застудою

Правила вибору хорошого чаю
На думку медиків важливо ознайомлюватися з складом чаю, який вказаний на упаковці. Важливо вивчити дату, спосіб виготовлення, склад та умови зберігання продукту. Листя чаю повинні бути однаковими за розміром, скрученості і щільності. Не рекомендується до застосування чай, в упаковці якого були знайдені крихти, стебла або поламані листя. Цей чай відрізняється прозорістю, насиченим темним кольором і терпким смаком після заварювання. Якщо ви відчуваєте незвичний запах гару, або присмак цвілі, то це перша ознака неякісного продукту. Користь і шкода від вчорашнього чаю.

Читайте также:   Врачи рассказали, какую ошибку совершают люди при чистке зубов