Як не захворіти на сальмонельоз: поради Юлії Панкової

Як не захворіти на сальмонельоз: поради Юлії Панкової

Юлія Панкова продовжує ділитися корисними порадами з українцями. На цей раз вона розповідає, як не захворіти на сальмонельоз.





Прийшовши з покупками додому, ми хочемо відразу все швидко покласти в холодильник, іноді нехтуючи правильним розташуванням продуктів. Якщо їх дотримуватися, то ми зможемо зберегти їх смак і біологічну цінність, а також уникнути отруєння.

4,7
5
1

Ведуча програми «Ревізор Х» на Новому каналі Юлія Панкова, перевіряючи холодильники в закладах, часто закликає співробітників дотримуватись товарного сусідства і санітарних норм зберігання продуктів. Але ці правила стосуються не тільки ресторанів, але і ваших холодильників!

Читайте также:   Рецепт закрытого яблочного пирога: как приготовить американский яблочный пирог

Як не захворіти на сальмонельоз: поради Юлії Панкової

Товари необхідно розділяти за категоріями – молочні продукти, м’ясо, риба, овочі, фрукти і готові страви, – розповідає Юлія. – Кожну групу необхідно зберігати окремо. Не тільки в різних контейнерах, але і ящиках, на окремих полицях. Молочна продукція дуже вбирає сторонні запахи, тому сир, масло, покласти в упаковки.

Одна з найбільших помилок товарного сусідства в холодильнику — зберігання відкритими продуктів, які не відразу піддаються термічній обробці. В закладах Юлія Панкова часто знаходила зелень і яйця, які просто лежали на полицях поруч з сирим м’ясом і рибою.

Читайте также:   Як вибрати добрий кавун: Олег Винник розповів

Як не захворіти на сальмонельоз: поради Юлії Панкової

Яйця необхідно завжди мити перед тим, як ви збираєтеся покласти їх в холодильник. Ретельно отчищайте залишки курячих фекалій, які так часто на них бувають. Після цього добре помийте руки. Вимиті яйця обов’язково помістіть в спеціальний контейнер. Адже на їх шкаралупі може бути сальмонела, збудник одного з найбільш небезпечних кишкових захворювань – сальмонельозу.

Дотримуйтеся простих санітарні норми і правила товарного сусідства у своєму холодильнику, щоб уберегти себе від отруєння.

Читайте также:   Салат з кавуном і фетою рецепт: як приготувати дієтичний салат з кавуном і фетою

Читати також

«Ревізор Х» на Новому каналі — по понеділках о 19:00, після програми пост-шоу «Пристрасті по Ревізору».

Також дивіться .

Фото: прес-служба, відкриті джерела в Мережі