Всього 6 продуктів: медики розповіли про раціоні харчування проти раку — корисні продукти, онкологія, профілактика

Всього 6 продуктів: медики розповіли про раціоні харчування проти раку - корисні продукти, онкологія, профілактика
Для профілактики раку потрібно вести не тільки активний і здоровий спосіб життя, але і стежити за своїм харчуванням. Як повідомляє pharm-city.com.ua медики назвали 6 продуктів харчування, які захистять від розвитку злоякісних пухлин печінки, легенів і кишечника. Вчені провели масштабне дослідження і встановили, що чорниця, брюссельська капуста, волоські горіхи, артишоки, червоний виноград, а також насіння чіа служать чудовою профілактикою онкологічних захворювань.

Читайте также:   Кардиолог назвал шаги, помогающие избежать гипертонии

При цьому вчені розповіли про унікальні властивості кожного з цих продуктів. Брюссельська капуста сприятливо впливає на стан печінки і легенів, запобігає появі ракових клітин. Схожими властивостями володіє чорниця. Волоські горіхи і артишоки містять унікальні кислоти, які перешкоджають розвитку раку товстого кишечника. Цінні властивості червоного винограду вчені встановили вже давно, однак підкреслюють, що виноград містить речовини, які блокують активність вільних радикалів в організмі.

Читайте также:   Пристрасть до жирної і солодкої їжі практично не відрізняється від наркотичної залежності - як позбутися шкідливих харчових звичок - Софія Рожко, нутриціолог, жирна та солодка їжа

Що стосується насіння чіа, то унікальні властивості цього продукту були виявлені зовсім недавно. Насіння містять хлорогенову кислоту, яку фармацевти часто використовують для створення препаратів проти онкологічних захворювань. Крім того, насіння чіа містять інші речовини, які омолоджують організм, допомагають скинути зайві кілограми і покращують самопочуття.