Суббота, 30 мая
Shadow

Вчені з’ясували, що бекон вбереже від переїдання

Вчені з'ясували, що бекон вбереже від переїдання

Сало – один з найбільш недооцінених продуктів. Його багато хто вважають дуже шкідливим і уникають, але насправді це не зовсім так. Німецькі вчені з Інституту здоров’я в Дрездені розвінчали популярні міфи про шкоду сала. В результаті досліджень експерти прийшли до висновку, що сало і бекон — швидше корисні і навіть в якомусь сенсі лікувальні продукти.

Про це повідомляє Med2.

Багато хто відмовляється від вживання сала, вважаючи його шкідливим тваринним жиром, що важко засвоюється і багата холестерином.

Читайте также:   12 фактів про миття рук, які вас здивують

Насправді, стверджують вчені, сало досить легко засвоюється організмом і містить величезну кількість корисних натуральних речовин. Свіже сало містить цінні жирні кислоти – лінолеву і арахідонову. Але для того, щоб користі більше, ніж шкоди, не потрібно смажити сало, особливо в маслі.

Компоненти дуже важливі для нормальної роботи мозку і нервової системи, зміцнюють імунітет і захищають клітини мозку. Так, у ньому міститься холестерин. Але в тій же яловичої печінки його в 4 рази більше. А крім того в якісному продукті міститься особлива речовина – холін. Це речовина нівелює негативний ефект холестерину і захищає стінки кровоносних судин – так що бляшок від сала не буде.

Читайте также:   Які матері підвищують ризик алкоголізму у своїх дітей

Ще одна хороша новина – сало не сприяє набору ваги, всупереч існуючим міфам. Справа в тому, що його неможливо переїсти – організм просто не дозволить. Ожиріння найчастіше відбувається через надмір у харчуванні вуглеводів, а не жирів.

Раніше ми повідомляли, що є спосіб скинути вагу за рахунок великого інтервалу між прийомами їжі. Це принцип дієти-фастинг. Фастинг відмінно працює і допомагає похудетьдовольно швидко завдяки тому, що він як би перезапускає систему травлення, дає їй відпочити і відновитися. Система 8/ 16 працює як розвантажувальний день, тому інтервальне голодування можна практикувати 1-2 рази в тиждень.

Читайте также:   Знайшли новий, простий і доступний спосіб діагностики раку

Вчені з'ясували, що бекон вбереже від переїдання