Суббота, 23 января
Shadow

Вчені визначили найкорисніший спосіб приготування картоплі

Вчені визначили найкорисніший спосіб приготування картоплі

Картопля сприяє поліпшенню показників здоров’я людини, переконані американські вчені.

Про це повідомляють ЗМІ.

Фахівці з Університету штату Пенсільванія (США) розвіяли стереотип про те, що картопля є шкідливим продуктом.

Американські вчені набрали добровольців, яких розділили на дві групи. Першу вони змусили протягом чотирьох тижнів харчуватися гарніром з очищених зерен, включаючи рис, а другу — приготовленим по-різному картоплею. Після вчені виміряли у всіх рівень глюкози в плазмі крові, холестерин, купити інсулін і артеріальний тиск.

Читайте также:   Аналіз крові: про що свідчать ваші показники

Як виявилося, у тих, хто їв картоплю, показники були краще, ніж у групи, питавшейся гарнірами з круп. Однак, попереджають вчені, важливо звертати увагу на способи приготування картоплі. Цей овоч принесе користь, якщо приготувати його на пару або запекти.

Нагадаємо, картопля часто називають шкідливим продуктом, в тому числі і для фігури. Особливо в смаженому вигляді цей овоч приносить шкоду здоров’ю, оскільки під час смаження міститься в картоплі крохмаль перетворюється на прості вуглеводи — ті ж, як у випічці і солодощах. Вони піднімають рівень глюкози в крові і змушують підшлункову залозу виділяти багато гормону інсуліну, щоб розщепити її.

Читайте также:   Скільки меду в день можна з'їсти людині, розповіли лікарі

Вчені визначили найкорисніший спосіб приготування картоплі