Унікальний лікувальний ефект пекучого перцю може бути причиною для включення цієї спеції в раціон людини, якщо він не має проблем з ШКТ. Мова йде про кайенском перці сімейства Capsicum. Плоди рослини висушують, перемелюють в порошок і додають як приправу в звичайні страви. Незважаючи на м’який та привабливий запах, на смак він пекучий.
Про це пише medikforum.ru
Серед корисних властивостей рослини — здатність нормалізувати мікрофлору кишечника, вбиваючи патогенні мікроби і перешкоджаючи газоутворення. Не менш важливим варто назвати і ефект регулювання рівня цукру в крові і подовження відчуття ситості. Також кайенский перець за допомогою речовини капсаїцину виводить токсини і перешкоджає мутації клітин. Спеція благотворно впливає на стан судин, володіючи властивостями розширювати чи звужувати їх, залежно від ситуації, а також стимулює вироблення «гормону щастя» серотоніну.
Місцевий ефект обумовлений антибактеріальними властивостями рослини, що позначається і на стані ШЛУНКОВО-кишкового тракту при вживанні всередину перцю. Кількість жирових клітин при регулярному споживанні знижується як у печінці, так і у крові, таким чином, печінка і жовчний міхур працюють набагато чіткіше.
Раніше повідомлялося, що гострий червоний перець притуплює надмірний апетит.