Четверг, 6 августа
Shadow

Вчені попередили про шкоду суші для здоров’я

Вчені попередили про шкоду суші для здоров'я

Деякі компоненти суші наносять шкоди людському організму.

До такого висновку прийшли співробітники Федерального відомства із захисту прав споживачів та безпеки харчових продуктів за результатами дослідження.

Фахівці з’ясували, що шанувальники морепродуктів можуть підірвати здоров’я. Як виявилося, водорості, що використовуються в якості одного з інгредієнтів, можуть накопичувати в собі шкідливі метали та інші речовини. Вже відомо, що морські рослини, наприклад коричневі Комбу і Вакаме, а також червоні сорти норі, застосовувані для огортання рибних страв, що містять в собі свинець, мідь, уран і миш’як. В деяких випадках кількість речовин перевищує медичні норми, а в інших експерти і зовсім не можуть дати оцінку, бо не встановлені медичні нормативи.

Читайте также:   Що таке іпохондрія і чому виникає

Вчені відзначають, що не тільки любителі суші піддають себе небезпеці. Сухі добавки та приправи для приготування різних страв виготовляються з тих же сортів підводних рослин. Крім цього є ймовірність нашкодити здоров’ю і через вміст у складі морської флори корисних для людей компонентів. В них міститься селен, мідь, марганець, цинк і йод. Останній, наприклад, є незамінним для людини, але у водоростях його занадто багато, що може негативно позначитися на самопочутті.

Читайте также:   «Грип на порозі»: Підвищувати імунну систему треба заздалегідь - лікування грипу, ознаки грипу, симптоми грипу

Нагадаємо, лікарі розповіли, кому категорично не можна їсти суші.

Вчені попередили про шкоду суші для здоров'я