Вчені назвали смертельну небезпеку популярного страви

Вчені назвали смертельну небезпеку популярного страви

Дослідники вивчали кількість паразитичного черв’яка, відомого як Anisakis

Вчені стверджують, що за минулі 37 років кількість паразитів у сирій рибі збільшилася в 283 рази. Про це повідомляє focus.ua.

Під час дослідження, проведеного ученими з Вашингтонського університету, були проаналізовані дані зібрані в період між 1978 і 2015 роками. Дослідники вивчали кількість паразитичного черв’яка, відомого як Anisakis, в сирому або недоваренном філе риби.

Незважаючи на те, що Anisakis зазвичай називають сельдевым черв’яком, але він зустрічається в самих різних видів морської риби. При попаданні в організм людини живі хробаки зазвичай діляться всього кілька днів. Але протягом цього часу вони можуть проникати в стінки кишечника, викликаючи такі симптоми, як нудота, блювання і діарея. Стан називається анисакидозом і проходить після того, як черв’як в організмі вмирає.

Читайте также:   Більше тисячі хворих стали жертвами коронавіруса: останні дані

За словами дослідників, зазвичай суші-шефи перевіряють рибне філе і видаляють звідти паразитів.

Крім цього, вчені говорять, що для таких морських ссавців, як кити, тюлені і дельфіни, все не так просто. При попаданні в організм таких тварин черв’яки деякий час живуть в їх кишковому тракті, розмножуються і знову потрапляють в океан.

Читайте также:   Медики назвали нетипові симптоми проблем з серцем - хвороби серця, симптоми, нетипові ознаки

За іронією доля, збільшення числа Anisakis може бути пов’язано з активним захистом морських ссавців, що надає черв’якам більше шансів на розмноження. Але є й інші фактори поширення паразитів, серед яких зміна клімату і забруднення води добривами в результаті сільськогосподарської діяльності.

Раніше в Запоріжжі 7 осіб отруїлися ролами.

Вчені назвали смертельну небезпеку популярного страви