Фахівці Бостонського університету медицини заявили про сенсаційне відкриття. Як інформує replyua.net вони стверджують, що вживання всього ста грамів білка в день дозволяє знизить ризик розвитку гіпертонії на рекордні сорок відсотків.
У ході дослідження вчені встановили, що люди, що вживають достатню кількість білкових продуктів, більш захищені від розвитку захворювання, ніж ті, хто харчується вуглеводами. Зокрема, протягом 11 років фахівці спостерігали за десятками добровольців. Вони з’ясували, що люди, які споживали більше білка, тваринного або рослинного походження, відрізнялися найбільш низькими показниками систолічного і діастолічного тиску.
Вперше ця особливість була зафіксована фахівцями після 4 років спостереження. У наступні роки вона зберігалася тенденційно. Крім того, вчені відзначили, що ризик розвитку гіпертонії рекордно знижується в тому випадку, якщо людина дотримується дієти з великою кількістю білка і клітковини. У цьому разі загроза розвитку хвороби може бути знижена на 60 відсотків.