Понедельник, 13 июля
Shadow

Уповільнюють обмін речовин: які продукти потрібно розігрівати перед вживанням

base article image

Вчені визначили кілька продуктів, які бажано розігрівати перед вживанням.

Іноді буває лінь розігрівати деякі страви перед споживанням, і ми їмо їх холодними, не підозрюючи, як це може зашкодити здоров’ю.

Жирні м’ясні страви

У твердому вигляді холодне м’ясо, наприклад, з такого важкого для шлунка страви як плов, буде довго перетравлюється і з високою ймовірністю викличе проблеми з травленням.

Жирні м’ясні страви

У твердому вигляді холодне м’ясо, наприклад, з такого важкого для шлунка страви як плов, буде довго перетравлюється і з високою ймовірністю викличе проблеми з травленням.

Читайте также:   Комаровський: будь-яка висип у дитини це причина термінового візиту до лікаря

Холодна вода + їжа

Деякі дослідники вважають, що якщо запивати їжу холодною водою, це сповільнить роботу травної системи. Також холодна вода перешкоджає переробці жирів з їжі, які під її впливом стають більш щільними і не розчиняються.

Червоне м’ясо

Цей виду м’яса в цілому важко перетравлюється організмом. А в холодному вигляді це відбувається ще складніше. М’ясо може проходити з шлунка в тонкий кишечник, не переварившись до кінця. В кишечник потрапляють бактерії, його робота порушується, м’ясо так і не засвоюється належним чином до того ж заважає засвоєнню інших продуктів.

Читайте также:   Ранкова розминка прямо в ліжку забезпечить хороше самопочуття на весь день - лікар

Суп на бульйоні

Перші страви, які приготовані на основі бульйону, містять багато тваринних жирів. Щоб організм міг їх швидко і без негативних наслідків переробити, страва повинна бути розігрітим, а жир — розтопленим

Нагадаємо, медики назвали продукти, які ушкоджують печінку.

 

Уповільнюють обмін речовин: які продукти потрібно розігрівати перед вживанням