Среда, 10 августа
Shadow

«Свіжі або заморожені – неважливо»: Фахівці розповіли про корисні продукти в сезон застуд — сезон застуд, раціон, продукти харчування

«Свіжі або заморожені – неважливо»: Фахівці розповіли про корисні продукти в сезон застуд - сезон застуд, раціон, продукти харчування
Дієтологи розповіли, які продукти харчування підвищують імунні сили організму в умовах різких перепадів температур. Як передає pharm-city.com.ua раніше синоптики повідомили, що вже на початку наступного тижня в Україні очікується ще одне потепління, і в деяких областях повітря буде прогріватися до 20 градусів. Різкі температурні перепади вкрай негативно позначаються на самопочутті. Через коливання температури захисні сили організму знижуються і збільшується ризик простудних захворювань. Дієтологи розповіли, що підвищити імунітет можна тільки з допомогою корисних продуктів харчування.

В осінні місяці потрібно обов’язково включити в раціон продукти, що містять велику кількість вітаміну C. «Дефіцит вітаміну с може знижувати імунітет. Якщо ми цей рівень вітаміну підтримуємо, то з меншою ймовірністю можемо захворіти простудними захворюваннями. Тому ягоди і фрукти. Свіжі або заморожені, вони дуже гарні», — розповіли дієтологи. За їх словами, рекордсменами за вмістом аскорбінової кислоти є солодкий болгарський перець, а також квашена капуста. У цитрусових теж багато вітаміну C, але в кілька разів менше, ніж у перці і капусті. Приміром, квашена капуста містить в 10 разів більше аскорбінки, ніж апельсини.

Цитруси також корисні для здоров’я, але у них є протипоказання до вживання, тому отримати денну норму вітаміну C з лимонів і апельсинів дуже важко. Крім того, у капусті містяться пробіотики, які нормалізують роботу кишечника. Імунітет людини модулюється саме через роботу травної системи, тому квашена капуста вважається головним блюдом на столі в осінні і зимові місяці.