Четверг, 9 июля
Shadow

Стало відомо, як правильно поєднувати продукти, щоб отримати з їжі максимум користі

Стало відомо, як правильно поєднувати продукти, щоб отримати з їжі максимум користі

Відомо, що одні продукти несуть організму користь, а інші — ні. Ті, хто уважно ставиться до свого раціону, намагаються віддавати перевагу фруктам, овочам, пісного білка та іншої їжі, яку ми звикли вважати корисною. Але не всі знають, що певне поєднання різних продуктів може помножити їх користь в кілька разів.

ЗМІ розповіли про самих ідеальних комбінаціях.

ШПИНАТ + ПОЛУНИЦЯ

Це ідеальний варіант для тих, хто відчуває нестачу заліза. У шпинаті міститься близько 3 мг заліза, але найкраще він засвоюється з вітаміном с, який можна знайти в полуниці, лимон, ківі та інших фруктах. Шпинат і полуниця — не тривіальне поєднання, але тут варто проявити фантазію. Наприклад, можна зробити легкий салат, додавши до зелені і ягодам трохи рікотти і окропивши все соком лимона.

Читайте также:   Мінус 7 кілограмів за місяць: названа ефективна дієта

САЛАТ + РОСЛИННА ОЛІЯ

Ті, хто звик рахувати калорії, часто відмовляються від жирів в будь-якому вигляді. Налегаете на сирі овочі, але регулярно відчуваєте дискомфорт у шлунку? Це не дивно, адже організму непросто переварити таку кількість клітковини. А ось рослинна олія сприяє засвоєнню корисних речовин. Боятися правильних жирів не варто, вони необхідні навіть на самій строгій дієті. Якщо не любите масло, додайте в салат з авокадо, у ньому містяться жирні кислоти Омега-9.

БАНАН + ЙОГУРТ

Щоб кальцій засвоювався краще, його необхідно поєднувати з продуктами, що містять інулін, який діє подібно пребіотиків. Ця речовина присутня у часнику, цибулі, артишоках, пшениці, топінамбур і в бананах. Найбільш звичним і корисним поєднанням з цього списку стане банан і йогурт (або сир).

ЯБЛУКА + ТЕМНИЙ ШОКОЛАД

Читайте также:   Чому жінки частіше за чоловіків хворіють аутоімунними захворюваннями

У яблуках міститься кверцетин, а в темному шоколаді — катехін. Поєднання цих двох антиоксидантів покращує роботу серця і розріджує кров. Щоб отримати максимум користі, зробіть корисний десерт: розтопити темний шоколад на водяній бані і умочіть в нього шматочки яблук, залиште на годину в холодильнику.

ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ + ЛИМОН

Зелений чай багатий антиоксидантами, які регулюють рівень цукру в крові і прискорюють обмін речовин. Численні дослідження доводять, що лимон в кілька разів покращує засвоєння корисних речовин з чаю.

ЯГОДИ + ВІВСЯНКА

І в вівсянці, і в ягодах містяться фитохимикалии, що володіють сильними антиоксидантними властивостями. Разом ці продукти дають ще більшу користь. Додатково до всього, вівсянка з ягодами зменшує рівень цукру в крові і дозволяє надовго зберегти почуття насичення.

КАВА + КОРИЦЯ

Читайте также:   Виключіть на час: експерти розповіли про продукти, що викликають депресію взимку - депресія, настрій, міжсезоння

Кориця є найкращим доповненням до чорного кава. Ця спеція практично не містить калорій, але багата антиоксидантами. Кориця прискорює обмінні процеси, а в поєднанні з кофеїном ще й здатна ефективно спалювати жир.

ХУМУС + ОЛИВКОВА ОЛІЯ

Хумус містить багато поживних речовин, які в поєднанні з оливковою олією збільшують в крові рівень серотоніну, або «гормону щастя». Останній, в свою чергу, сприяє почуттю насичення.

Нагадаємо, нутриціолог Катерина Скворцова на своїй сторінці в Instagram порадила, що б таке з’їсти, щоб зміцнити імунітет і не захворіти.

Стало відомо, як правильно поєднувати продукти, щоб отримати з їжі максимум користі