Понедельник, 21 июня
Shadow

«Пребіотики вам в допомогу»: Вчені назвали кращі продукти для профілактики раку — рак легенів, розвиток, профілактика

«Пребіотики вам в допомогу»: Вчені назвали кращі продукти для профілактики раку - рак легенів, розвиток, профілактика
Фахівці з медичного центру Університету Вандербільта встановили, що деякі продукти харчування різко знижують загрозу розвитку раку легенів. Як інформують pharm-city.com.ua у ході свого дослідження вчені вивчили медичні дані більше 1 млн осіб. Фахівці поділили всіх учасників експерименту на декілька груп, в залежності від раціону харчування. Виявилося, що всі люди, що вживають у великій кількості натуральні йогурти та продукти з клітковиною, набагато рідше страждають від раку легенів.

Читайте также:   Що ненавидять дівчата під час сексу: найпоширеніші чоловічі помилки

За словами фахівців, у людей, які не вживають йогурти та продукти з клітковиною, загроза розвитку ракової пухлини легень зростала на рекордні 33% порівняно з тими учасниками експерименту, які урізноманітнили свій раціон цими продуктами. У ході дослідження вчені припустили, що такий ефект досягається за рахунок високого рівня пребіотиків, що містяться в натуральному йогурті. Більш того, експерти нагадали, що пребіотики не можуть засвоюватися організмом, але при цьому вони стимулюють зростання корисних мікроорганізмів у кишечнику. Клітковина також благотворно впливає на роботу кишечника.

Читайте также:   До кінця січня грип в Україні розгуляється з новою силою - епідеміологи

Нагадаємо, що раніше інші фахівці визначили головну причину розвитку онкологічних захворювань. Виявилося, що у групі ризику знаходяться люди з підвищеним кров’яним тиском, серцево-судинними захворюваннями та цукровим діабетом. При цьому загроза виникнення раку різко зростає, якщо пацієнти з цими хворобами також хронічно не висипаються.