Правильне харчування дозволяє мінімізувати ризик розвитку захворювань нирок — рекомендації медиків, раціон, продукти

Правильне харчування дозволяє мінімізувати ризик розвитку захворювань нирок - рекомендації медиків, раціон, продукти
Медики стверджують, що присутність у нашому раціоні певних продуктів допомагає мінімізувати ризик розвитку захворювань нирок. Найбільшу користь нашому організму в цьому плані приносять свіжа капуста, спаржа і цибулю, повідомляє pharm-city.com.ua з посиланням на Главред.

Як відомо, хвороба легше попередити, ніж потім займатися її лікуванням. Часто зробити це можна, внісши певні корективи з виття раціон. Так, медики стверджують, що деякі продукти харчування допомагають звести до мінімуму ризики розвитку захворювань нирок. Найбільш корисною в цьому плані є свіжа капуста, оскільки в ній присутні фітохімічних елементи, що прискорюють процес виведення токсинів з організму.

Читайте также:   Лікарі розвіяли міфи про вжиття супу на обід

Для профілактики розвитку захворювань нирок у раціон рекомендується також включити спаржу. Даний продукт багатий на вітаміни А і С, а також володіє безліччю корисних властивостей. Ще один продукт, здатний запобігати розвитку захворювань, що вражають важливий орган — цибулю. Він прискорює виведення з нирок шкідливих речовин завдяки кверцетину та флавоноїдам. Приблизно такими ж властивостями володіє і часник. Зате від алкоголю, солодощів і фаст-фуду краще взагалі відмовитися. Читайте також — «Мийте руки і не забувайте про дезінфекції»: Лікар розповіла про важливі правила в сезон застуд.

Читайте также:   Кардіолог: деякі люди погано себе почувають при нормальному тиску