Іспанські вчені відкрили несподівані корисні властивості кетчупу, якщо його вживати 3 рази на тиждень. При цьому він повинен бути приготованим виключно з помідорів.
Біологи з Політехнічного університету Валенсії, розташованого в Іспанії, заявили, що кетчуп може рятувати від раку, пише Російський Єврей.
Підсумки дослідження вчених показали, що вживання томатного соусу, включаючи кетчуп, значно знижує ризик виникнення раку кишечника і шлунка.
У ході дослідження було встановлено, що тушковані помідори, які йдуть в соуси, приносять організму чималу користь, оскільки в процесі такої готування зберігається лікопін, який підсилює дію пробіотиків. Це речовина призводить до зростання корисних бактерій, які сприятливо впливають на мікрофлору кишечника.
Крім того, лікопін медики відносять до кращих антиоксидантів, захищає організм від згубного впливу вільних радикалів, що важливо для профілактики і запобігання раку.
Експерти прийшли до висновку, що вживання томатних соусів призводить до уповільнення поширення заражених ракових клітин в організмі і, в кінцевому рахунку, до їх загибелі.
При проблемах зі здоров’ям потрібна консультація спеціаліста. Не займайтеся самолікуванням. Є протипоказання.
Нагадаємо, експерти запевняють, що недолік томатної пасти в складі кетчупу «компенсують» загусниками типу крохмалю.