Вторник, 13 апреля
Shadow

Популярний продукт врятує вашу печінку від алкогольного отруєння


195

Лактобактерії, що входять до складу кисломолочних продуктів – кефіру, йогурту, сметани, ряжанки і сиру, сприяють поліпшенню якості мікрофлори кишечника. Але нещодавнє дослідження вчених показало, що цей вид бактерій здатний відновити і печінку.

Результати дослідження опублікували в журналі Journal of Medicinal Food.

Також по темі: Все про похмілля: симптоми, причини виникнення та як боротися

Читайте также:   Британські вчені зробили унікальне відкриття про користь супів

Як проходило дослідження

Вчені досліджували вплив бактерії Lactobacillus rhamnosus на мишах, яким давали алкоголь протягом двох місяців. Після впливу алкоголю, кишкова мікрофлора мишей була в поганому стані – зменшилася кількість лактобактерій, біфідобактерій, збільшилася кількість грамнегативних бактерій.

Популярний продукт врятує вашу печінку від алкогольного отруєння

Кефір відновлює печінку unsplash.com

Що стосується печінки, то вона була збуджена і збільшена. Останні два тижні експерименту мишам давали Lactobacillus rhamnosus.

Читайте также:   Отруєння чадним газом: симптоми та перша допомога

Результати дослідження

В результаті алкогольної дисбактеріоз зменшився, а печінка стала накопичувати менше жиру. Це не перше дослідження впливу бактерії Lactobacillus rhamnosus. Раніше ця ж дослідницька група виявила її здатність покращувати бар’єрні функції кишечника.

Учені висловили надію, що отримані дані допоможуть у розробці нових препаратів для лікування печінки.