Щоб легше перенести сильну спеку, яка знову повертається в Україну. Лікарі рекомендують відмовитися від шкідливих звичок і важкої їжі.
Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.
У спекотну погоду варто відмовитися від солоних, жирних і смажених страв. Така їжа підвищує внутрішню температуру тіла і може стати причиною зневоднення.
«У спеку вдень можна вживати легкі холодні супи, овочеві салати, підійдуть в невеликих кількостях біле м’ясо і риба, овочеві салати», — розповіла медик. Про багатокомпонентних жирних стравах, червоних сортах м’яса, страви у фритюрі варто забути мінімум до осені», — розповіла лікар.
Фахівець також не рекомендує захоплюватися таким традиційним літнім десертом, як морозиво. По-перше, влітку багато торгові точки порушують умови його зберігання, що загрожує отруєннями. До того ж це ласощі досить жирна і калорійна, з-за чого не кращим чином впливає на травлення.
Категорично заборонено втамовувати спрагу солодкими газировками і тим більше пивом.
У спеку оптимальніше харчуватися дробно – буквально по 150-200 грам того чи іншого продукту за раз. Якщо є бажання, можна їсти кожні 3-4 години, якщо голоду немає, — не з