Суббота, 16 января
Shadow

Ожиріння і діабет: Лікарі розповіли про шкоду каш

Ожиріння і діабет: Лікарі розповіли про шкоду каш

Про незаперечну користь круп’яних каш говорять на кожному кроці. Тому багато господині вважають, що якщо це настільки корисно, то потрібно годувати кашами на сніданок, обід і вечерю. Але це помилкове судження.

Про це пише Віста.

Будь-яка крупа крім користі приносить шкоду.

Лікар розкрила небезпека круп’яних каш, і до чого призводить нерозумне споживання цього продукту.

Читайте также:   Онкологія і ожиріння - це спадковість від мамонтів: Вчені зробили сенсаційну заяву - спосіб життя, спадковість, хвороби

Великий вміст вуглеводів призводить до порушення обмінних процесів, ожиріння, цукрового діабету.

Клейковина склеює ворсинки кишечника і перешкоджає засвоєнню їжі. Це призводить до запорів, коліту, энтероколитам, геморою.

Каші викликають газоутворення і метеоризм, тому протипоказані при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.

Так які ж крупи можна їсти? Безперечний лідер серед круп за найнижчою небезпеки – це гречка. Потім – пшоно, перловка, манка, вівсянка і рис.

Читайте также:   «Міні-серце працює як мотор»: В Україні провели першу операцію по впровадженню штучного серця - операція на серці україна, штучне серце, впровадження серця

Але не варто повністю виключати з раціону каші. Вони містять корисні для організму вітаміни та мікроелементи, які дають енергію. Потрібно розумно підходити до питання користі та шкоди продуктів.

Ожиріння і діабет: Лікарі розповіли про шкоду каш