Про незаперечну користь круп’яних каш говорять на кожному кроці. Тому багато господині вважають, що якщо це настільки корисно, то потрібно годувати кашами на сніданок, обід і вечерю. Але це помилкове судження.
Про це пише Віста.
Будь-яка крупа крім користі приносить шкоду.
Лікар розкрила небезпека круп’яних каш, і до чого призводить нерозумне споживання цього продукту.
Великий вміст вуглеводів призводить до порушення обмінних процесів, ожиріння, цукрового діабету.
Клейковина склеює ворсинки кишечника і перешкоджає засвоєнню їжі. Це призводить до запорів, коліту, энтероколитам, геморою.
Каші викликають газоутворення і метеоризм, тому протипоказані при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.
Так які ж крупи можна їсти? Безперечний лідер серед круп за найнижчою небезпеки – це гречка. Потім – пшоно, перловка, манка, вівсянка і рис.
Але не варто повністю виключати з раціону каші. Вони містять корисні для організму вітаміни та мікроелементи, які дають енергію. Потрібно розумно підходити до питання користі та шкоди продуктів.