Є деякі види хліба, при вживанні яких менше ризиків поправитися, стверджують дієтологи.
Про це повідомляє німецький ресурс Fitforfun.de.
На думку фахівців, охочим схуднути краще всього їсти хліб на заквасці, оскільки у нього низький глікемічний індекс. До того ж виникають в процесі дозрівання хлібного тіста пробіотики позитивно впливають на травлення і роботу кишечника.
Котрі худнуть лікарі також радять купувати вівсяний хліб без глютену. Він багатий білком і клітковиною, залізом, магнієм і вітаміном В1.
У цельнозерновом хлібі менше вуглеводів і калорій, ніж у пшеничному, а також більше вітамінів, мінералів і харчових волокон.
Вгамує голод житній хліб, у якому багато мінералів. До того він позитивно впливає на рівень цукру в крові.
Дієтологи рекомендують урізноманітнити раціон насіннєвим хлібом, який готується з висівок, насіння соняшнику, льону, чіа, сезаму, кмину і горіхів, які насичують організм клітковиною, корисними жирними кислотами, надають антиоксидантну та протизапальну дію.
Котрі худнуть варто також купувати хліб з пророщеного зерна, який багатий поживними речовинами, засвоюваними набагато швидше. В такому хлібі є кальцій, магній, фосфор, залізо, цинк, вітаміни А і С, амінокислоти і клітковина, а також в три рази більше фолієвої кислоти, ніж у звичайному хлібі.