Среда, 20 января
Shadow

Офтальмолог розповіла про користь вживання моркви і чорниці

Офтальмолог розповіла про користь вживання моркви і чорниці

Вітаміни, що містяться в моркві і чорниці у період природного дозрівання дозволять зміцнити здоров’я очей, але не зможуть позбавити від далекозорості або короткозорості.

Про це повідомляє Vistanews.ru.

Морква містить велику кількість вітаміну А, який входить до складу пігменту сітківки ока. Його недолік викликає курячу сліпоту. Чорниця багата вітамінами РР, С, групи В, дубильними речовинами, антоціанами та іншими мікроелементами, теж необхідними для нормальної роботи сітківки ока.

«Суперечка про те, що корисніше не має сенсу. Щоб підтримати здоров’я очей потрібно і те і інше, і ще багато чого». Їх потрібно включати в раціон залежно від сезону, оскільки найбільш корисні фрукти і овочі є в період свого природного дозрівання. Але ось чого вони точно не можуть — так це позбавити від далекозорості або короткозорості.

Читайте также:   В програмі доктора Комаровського розповіли, як вибрати стиглий безпечну для здоров'я диню

Щоб отримати денну норму речовин, необхідних організму потрібно було б з’їсти 2-2,5 кг чорниці або стільки ж моркви. Що мало реально. Ці продукти, як і гарбуз, зелені і листові овочі, соя, сир, риб’ячий жир — вельми корисні для підтримки гостроти зору і профілактики офтальмологічних захворювань. Однак, для корекції порушення зору, лікування катаракти або глаукоми необхідно лікарське втручання і прийом спеціальних медикаментів. Користь же рослинних препаратів сильно перебільшена засобами маркетингу і служить тільки цілі збільшення продажів», — розповіла офтальмолог Вікторія Шемах.

Читайте также:   «Все гранично просто: Вчені знайшли оригінальний спосіб схуднення

Раніше, американські вчені розповіли, що вживання брокколі сприятливо позначається на наших очах, і допомагає поліпшити зір.

Офтальмолог розповіла про користь вживання моркви і чорниці