Четверг, 4 июня
Shadow

«Обережно, канцерогени»: деякі розігріті в мікрохвильовці продукти можуть перетворюватися на отруту

«Обережно, канцерогени»: деякі розігріті в мікрохвильовці продукти можуть перетворюватися на отруту

Деякі продукти небезпечно розігрівати в мікрохвильовій печі, тому що вони починають виділяти небезпечні для організму людини речовини, заявляють лікарі-дієтологи.

Про це повідомляє Cursorinfo.

На думку фахівців, серед таких продуктів, які ніколи не варто розігрівати в мікрохвильовій печі, — зелень і коренеплоди.

Медики попереджають, оскільки такі продукти, як шпинат, петрушка, селера, щавель, буряк, редис, морква, містять нітратні сполуки, вони при мікрохвильовому нагріванні перетворюються в нітрозамін, а він є канцерогеном.

Читайте также:   Лікарі оцінили вплив щоденного вживання кави

Також можуть виділяти канцерогени нерафіновані масла та інші продукти, що містять поліненасичені жирні кислоти. Дієтологи попереджають, що ні в якому разі не варто смажити в мікрохвильовці насіння.

Крім того, такий спосіб не підходить і для переохолоджених дієтичних напоїв, що містять замінник цукру аспартам, оскільки він переходить у формальдегід, небезпечний для організму, бо схожий по дії на миш’як. Також можуть стати отруйними хімічні речовини, що містяться в шоколадних батончиках.

Читайте также:   Кардіолог: Гіпотонія з роками може перерости у гіпертонію

Крім того, медики не рекомендують охолоджувати і зберігати розморожені в мікрохвильовій печі рибу або м’ясо, бо вони швидко псуються і можуть викликати важке отруєння.

«Обережно, канцерогени»: деякі розігріті в мікрохвильовці продукти можуть перетворюватися на отруту