Среда, 20 января
Shadow

Новорічний стіл-2020: Дієтолог поділилася рецептами смачних і здорових святкових страв

Новорічний стіл-2020: Дієтолог поділилася рецептами смачних і здорових святкових страв

Новорічні свята – це час не тільки радості і веселощів, але і гастрономічних спокус, які чекають тих, хто стежить за своєю вагою. Котрі худнуть доводиться вдаватися до різних хитрощів, щоб не влаштувати собі свято живота», який «відгукнеться» зайвими кіло. Але можна піти іншим шляхом і скласти святкове меню так, щоб і гості були ситі і задоволені, і надбавка у вазі нікому не загрожувала.

Дієтолог Єва Шишова на сторінці в Instagram поділилася кількома рецептами смачних і здорових святкових страв, які припадуть до смаку всім гостям.

Якщо правильно підійти до організації новорічного столу, то мучить питання, що готувати на Новий рік, щоб нагодувати всіх корисно і смачно – відпаде. Ось два рецепти основних страв, які сподобаються навіть тим, хто не дотримується правильного харчування.

Читайте также:   У яких жінок вдвічі підвищується ризик появи раку

Куряче філе по-італійськи

КБЖУ на 100гр — 125/14/4/9

Інгредієнти:

Куряче філе — 300гр

Сир моцарела — 100гр

Помідор — 1шт

Томатна паста, базилік свіжий, соєвий соус, перець — за вкусуПриготовление:

Сир моцарелла і помідори нарізаємо круглими скибочками. У курячому філе робимо невеликий поздовжній надріз. Філе перчимо і поливаємо соєвим соусом до смаку.

У надріз вставляємо сир, помідори і базилік і змащуємо томатною пастою.

Куряче філе з моцарелою і помідорами укладаємо на деко. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 25 хвилин.

Печериці з куркою і сиром

Читайте также:   «Одноразове повинно бути одноразовим»: Комаровський дав важливі ради з прання дитячої білизни - Євген Комаровський, новини України, дитячі речі

КБЖУ на 100гр — 105/12/5/2

Інгредієнти:

Куряче філе — 500гр

Сир фета — 60гр

Печериці великі — 10шт

Сметана 10% — 4ст.л.

Борошно житнє — 1ст.л.

Сир моцарела (подрібнена), петрушка свіжа, перець, сіль — за смаком

Приготування:

У печериць виймаємо ніжки. Застеляємо пергаментом форму для випічки і розкладаємо в ній капелюшки отворами вгору.

Дрібно нарізаємо куряче філе. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо нарізану курку, смажимо близько 5 хв.

Поки смажиться курка, дрібно нарізаємо ніжки грибів. І додаємо їх в сковороду з куркою, готуємо ще 5 хв. Змішуємо борошно із сметаною і водою (при необхідності).

Зменшуємо вогонь і вливаємо сметану в сковороду. Солимо, перчимо, перемішуємо. Тушкуємо ще 8-10 хв, поки суміш не загусне, потім знімаємо з вогню, щоб охолола.

Читайте также:   Політолог дав прогноз щодо початку роботи Верховної Ради

Поки суміш охолоджується, розігріваємо духовку до 180 градусів. Натираємо сир фета на тертці і змішуємо з куркою і грибами.

Додаємо дрібно нарізану петрушку і перемішуємо. Наповнюємо цим капелюшки печериць. Зверху посипаємо тертою моцарелою.

Запікаємо в духовці протягом 15-20 хвилин.

Нагадаємо, є звички, які зможуть допомогти знайти струнку фігуру, повідомили вчені з Гарварду.

Новорічний стіл-2020: Дієтолог поділилася рецептами смачних і здорових святкових страв