Суббота, 27 февраля
Shadow

Ніколи не скинути вагу: Учені розповіли про небезпеку солі — сіль, солоні продукти, шкоду

Ніколи не скинути вагу: Учені розповіли про небезпеку солі - сіль, солоні продукти, шкоду
Якщо ви дотримуєтеся дієти, і виключаєте зі свого раціону їжу, багату жирами і вуглеводами, це ще не гарантує швидке схуднення. Фахівці з університету Вандербільта стверджують, що солона їжа надає таку ж дію на організм, як жирні і багаті вуглеводами продукти. Вчені розповіли, що саме велика кількість солі в раціоні харчування є пусковим механізмом зайвої ваги.

Фахівці досліджували щоденний раціон середньостатистичного американця і встановили, що в середньому кожен житель США вживає на 50% більше солі, ніж рекомендовано медиками. У більшості випадків надмірне кількість солі міститься в найбільш шкідливих продуктах — у плавленому сирі, солоних горіхах, готових продуктах, які потрібно тільки гріти в мікрохвильовці, а також м’ясної продукції — сосиски, ковбасу і копченостях. «На додаток до упакованого і деликатесному м’яса деякі консервовані і заморожені продукти, від бобів до овочів, можуть мати дуже високий рівень солі, тому завжди читайте етикетки і склад», — розповіли вчені.

Читайте также:   Вчені встановили, як впливає коронавірус на нервову систему

Виходить, що саме продукти з жирами і вуглеводами становлять небезпеку для фігури, але не тільки з-за різних консервантів, але і з-за солі. Згідно з результатами дослідження, велика кількість солі не тільки затримує рідину в організмі, але і негативно впливає на кишечник, знищуючи корисну мікрофлору. Зміна мікрофлори, в свою чергу, змінює метаболізм і сприяє відкладенню жиру.

Читайте также:   «Імбирний чай з лимоном»: Як швидко вилікувати застуду за один день - вірусне захворювання, вилікувати застуду, імбирний чай