Продукти з високим вмістом жирів і вуглеводів, включаючи цукор, призводять до погіршення пам’яті.
Про це повідомляє MedicalXpres.
Нездорова їжа з високим вмістом жирів і цукру, яку багато людей обожнюють, здатна зіпсувати фігуру, але також може призвести до погіршення роботи мозку.
До такого висновку прийшли вчені з США, Австралії та Великобританії в результаті дослідження за участю 110 молодих добровольців, які до початку експерименту їли виключно здорову їжу.
Одній групі добровольців запропонували протягом тижня вживати продукти з високим вмістом жирів і вуглеводів, включаючи цукор. Через зовсім короткий час відмова від здорового харчування призвело до погіршення пам’яті, і вчені пов’язали це з змінами в гіпокампі.
Навіть після тарілки бельгійських вафель ще відчували голод і були схильні до переїдання. Після завершення експерименту вони відчували труднощі з поверненням до звичного способу життя.