Дерматологи, що представляють університетську клініку Лейпцига, виявили, що певна їжа впливає на успіх лікування псоріазу. Тяжкість перебігу недуги посилюється із-за вживання нездорової їжі, яка має високий вміст насичених жирів.
У людей, що зіткнулися з псоріазом, нерідко зустрічається генетична схильність до хвороби. Хронічне неінфекційне захворювання шкіри, що супроводжується утворенням красноват-рожевих висипів і лущенням, може виникати через порушення поділу клітин шкірного покриву, зміни діяльності імунної системи. Зовнішні фактори: неправильне харчування, екологія, травми, стрес тільки посилюють проблему. Так, надмірна вага також надає величезний вплив на перебіг псоріазу. У пацієнтів із зайвими кілограмами частіше зустрічаються тяжкі форми шкірного захворювання. За словами професора Яна-Крістофа Симона, який є одним з керівників дослідження, про розвиток псоріазу та вплив на нього надмірної ваги на сьогоднішній день є безліч інформації, однак їх взаємозв’язок поки не доведена.
Ожиріння і запалення є взаємопов’язаними, однак при псоріазі в організмі вже відбувається запальний процес із-за порушення роботи імунітету. Хронічне запалення, за словами медиків, стимулюється адипоцитами жировими клітинами. Дерматологи виявили: наявні в м’ясних, ковбасних виробах, картоплі фрі, фастфудах, сирах, випічці, насичені жирні кислоти посилюють запалення в організмі і негативно впливають на перебіг псоріазу.
Ненасичені жирні кислоти можуть сприятливо впливати на хворобу. Фахівці звертають увагу на жирну кислоту омега-3. Остання захищає артерії від зносу і має протизапальні властивості. Вона присутня в скумбрії, лососеві, оселедцеві. Лейпцизькі експерти будуть продовжувати працювати над вивченням даного питання, щоб показати, як зміна звичок харчування і дієта впливає на ефективність і успіх лікування псоріазу.