Понедельник, 25 января
Shadow

«Не все смачне прийнятно організму»: Харчова алергія зустрічається все частіше у дітей і дорослих — причини алергії, чому виникає алергія, харчові алергени

«Не все смачне прийнятно організму»: Харчова алергія зустрічається все частіше у дітей і дорослих - причини алергії, чому виникає алергія, харчові алергени
Алергія все частіше зустрічається у людей. Причини її виникнення пояснити складно і важко навіть кваліфіковані фахівці, а от визначити предмет, що викликає алергію допустимо. Серед цього захворювання часто зустрічається харчова алергія. Починається вона з дитинства і тільки у 15% людей — у дорослих. Про це повідомляє «24 канал».

Харчова алергія – це збій імунної системи, коли вона в силу перенесених факторів неправильно реагує на молекули певної їжі. Вона починає боротися з ними, як з «ворогами». Симптоми харчової алергії: опухлі губи, обличчя, мову; болі в животі, діарея; нудота, блювання; підвищення тиску, втрата свідомості; висипання по тілу. Іноді ці симптоми проявляються частково. У дітей найчастіше алергія на молоко і яйця, а у дорослих – рибу, морепродукти, горіхи.

Читайте также:   «Будьте дуже обережні»: дієтолог попередила про смертельну небезпеку дорогого м'яса - Марина Ваулина, шкода м'яса, упаковка

Вилікувати алергію повністю не вдається. Але є спосіб її уникнути, виключивши з харчування продукти, що викликають її. Якщо ж визначити продукти, що викликають харчову алергію не вдається, слід звернутися до фахівців за призначенням лікарських препаратів, які зменшать реакцію організму на речовину-алерген.