Алергія все частіше зустрічається у людей. Причини її виникнення пояснити складно і важко навіть кваліфіковані фахівці, а от визначити предмет, що викликає алергію допустимо. Серед цього захворювання часто зустрічається харчова алергія. Починається вона з дитинства і тільки у 15% людей — у дорослих. Про це повідомляє «24 канал».
Харчова алергія – це збій імунної системи, коли вона в силу перенесених факторів неправильно реагує на молекули певної їжі. Вона починає боротися з ними, як з «ворогами». Симптоми харчової алергії: опухлі губи, обличчя, мову; болі в животі, діарея; нудота, блювання; підвищення тиску, втрата свідомості; висипання по тілу. Іноді ці симптоми проявляються частково. У дітей найчастіше алергія на молоко і яйця, а у дорослих – рибу, морепродукти, горіхи.
Вилікувати алергію повністю не вдається. Але є спосіб її уникнути, виключивши з харчування продукти, що викликають її. Якщо ж визначити продукти, що викликають харчову алергію не вдається, слід звернутися до фахівців за призначенням лікарських препаратів, які зменшать реакцію організму на речовину-алерген.