Не менше кількох овочів у день: Лікар розповіла про збалансоване харчування восени — Людмила Петрова, осінній раціон, новини України

Не менше кількох овочів у день: Лікар розповіла про збалансоване харчування восени - Людмила Петрова, осінній раціон, новини України
Напередодні зими організм багатьох людей дає збій в роботі, тому особливу увагу потрібно приділити раціону харчування. Як інформує pharm-city.com.ua з посиланням на ГолосUA, про це розповіла імунолог Людмила Петрова. За її словами, в осінній час року потрібно переглянути свій раціон, і перед кожним повноцінним прийомом їжі потрібно з’їдати не менше одного овоча або фрукта, а також трохи зелені.

Імунолог зазначила, що сніданок в осінній час повинен бути обов’язково. Вибирайте ситні, нежирні та приготовлені страви, наприклад, варені яйця з томатами і хлібом або вівсянку з ягодами і фруктами. Щоб зарядитися бадьорістю і зміцнити імунітет, лікар радить на сніданок випивати вітамінний коктейль, причому відразу після прийому їжі замість кави або чаю. «Це може бути нежирний кефір збитий з половинкою банана або йогурт з перетертими ягодами. Прекрасним джерелом вітамінів є смузі з грейпфрута і банана. Готуватися він дуже просто: грейпфрут очистити від шкірки і плівок, ріжемо або розбираємо на часточки, додати порізану постілці банана, ложку меду, заливаємо все це нежирним питним йогуртом і збиваєте в блендері», — розповіла Петрова.

Читайте также:   Назвали найбільш нетверезу націю Європи

Також вона радить щодня з’їдати хоча б одне яблуко, вирощене у вашому регіоні. Яблука містять речовини, що захищають організм від вірусів і різних захворювань. При цьому лікар зазначила, що найбільша кількість корисних речовин міститься в шкірці яблука.