Понедельник, 18 января
Shadow

Названий напій, що зміцнює імунітет краще ліків

Названий напій, що зміцнює імунітет краще ліків

Відвар шипшини при правильному приготуванні зміцнює імунітет і є профілактикою застуди, але і додає сил протягом важкого дня.

Про це пишуть ЗМІ.

Шипшину – корисний продукт, рекордсмен за кількістю вітаміну С, цінних протизастудних властивостей і мікроелементів для зміцнення імунітету. Але, на жаль, всі його корисні якості часто зводяться нанівець із-за того, що його неправильно заварюють.

Відвар шипшини ні в якому разі не можна кип’ятити, так як більшість вітамінів, особливо вітамін С, відповідальний за зміцнення імунітету, швидко руйнуються. При правильному приготуванні теплий чай замінить вітаміни, імуностимулятори та лимони під час застуди.

Читайте также:   «Не слід гидувати фруктами з цвіллю»: Супрун шокувала заявою про мандаринах - Уляна Супрун, мандарини, Новий рік

«Шипшина важливо правильно заварити, щоб не зруйнувати всі корисні вітаміни та мікроелементи, які в ньому містяться. Перед приготуванням чаю подрібніть ягоди разом з насінням. Три столові ложки ягід залити окропом і залишити в термосі на ніч. До ранку вітамінний відвар буде готовий. А якщо додати у відвар (не гарячий!) кілька ложок меду, — ви отримаєте просто ударну дозу вітамінів, яка стане могутнім щитом від зарази. Такий чай можна пити щодня під час сезону застуд, побічних ефектів він не має, якщо, звичайно, ви не будете вживати його літрами» — каже лікар.

Читайте также:   Відомий дієтолог назвала корисні і шкідливі крупи

При цьому дуже важливо, щоб напій настоявся не менше 12 годин, в іншому разі більшість вітамінів просто не встигнуть потрапити у воду. Повторно підігрівати напій не рекомендується, щоб зробити його теплим, можна просто додати у вже готовий напій трохи тільки закипілої води.

Раніше лікар назвав продукти, які вбивають імунітет.

Названий напій, що зміцнює імунітет краще ліків