Воскресенье, 9 августа
Shadow

Названі рецепти зігріваючих напоїв в термосі для холодного літа

Названі рецепти зігріваючих напоїв в термосі для холодного літа

Рецепти багатьох зігріваючих зимових напоїв придумали, звичайно ж, сіверяни: російська збитень, кулага, узвар, балтійський глег, ягідні морси, європейські безалкогольні пунш, грог і глінтвейн. В їх складі, як правило, натуральні компоненти, корисні для здоров’я. Гарячі вітамінні напої не тільки зігріють вас, але і додадуть бадьорості та енергії, що особливо важливо в холодну пору року.

Про це розповів шеф-бармен Назір Ісхаков, передають ЗМІ.

Апельсиново-малиновий морс

Інгредієнти: свіжовичавлений апельсиновий сік 100 мл, малинове пюре 20 мл, вода 50 мл

Для приготування малинового пюре помістіть в миску підталу свіжоморожену малину 500 гр, залийте 500 мл цукрового сиропу у співвідношенні 10:8 (цукру і води), збийте все блендером і процідіть через сито. Потім змішайте в сотейнику частину пюре і апельсиновий сік в пропорції за смаком, влийте гарячу воду і доведіть до кипіння. Перелийте в термос, додайте часточки апельсина і ягоди малини, а при бажанні — трохи пряного рома.

Читайте также:   Магнітні бурі в січні 2020 року: чого очікувати

Журавлинний морс

Інгредієнти: журавлина заморожена 1 склянку, мед 2 ч. л, гвоздика, аніс, кориця — за смаком.

Потовчіть в мисці товкачем підталу журавлину, додайте мед, прянощі. Перекладіть суміш в термос, залийте окропом. Для аромату можна додати в морс часточки яблук, лимона, лайма.

Брусничний чай

Інгредієнти: пюре брусниці 200 гр, чорний чай 400 мл, м’ята-2 гілочки, спеції і бадьян — за смаком кориця 1 паличка.

У сотейнику приготуйте цукровий сироп: розтопіть цукор у воді в пропорції 1:1. Брусницю подрібніть в блендері з цукровим сиропом в пропорції 6:4. З’єднайте всі інгредієнти в сотейнику, підігрійте на повільному вогні, перелийте в термос.

Чай «Транссибірський експрес»

Інгредієнти: 100 гр обліпихи, 200 мл свіжовичавленого апельсинового соку, 40 мл лимонного соку, 1 ч. ложка меду, тертий корінь імбиру – за смаком.

Корінь імбиру подрібніть ножем або терткою, перекладіть в термос і залийте 1/2 склянки окропу для настоювання. Обліпиху подавіть товкачем, змішайте з соками в сотейнику і підігрійте до 60С. Додайте мед, перелийте в термос.

Читайте также:   Ученые изобрели таблетки против одиночества

Імбирно-гранатовий чай

Інгредієнти: гранат-1 шт, 1 л окропу, корінь імбиру, мед, кориця – за смаком.

Корінь імбиру подрібніть ножем або терткою, перекладіть в термос і залийте 1/2 склянки окропу для настоювання. Зерна граната помістіть в керамічну миску і злегка обдайте окропом, щоб простіше було видавити сік за допомогою соковижималки або маточки. Процідивши через сито, додайте в сік граната мед і корицю, перелийте суміш в термос, залийте окропом.

Безалкогольний грог

Інгредієнти: 1 л міцно завареного чорного чаю без ароматизаторів і добавок, 0,5 л свіжого яблучного і 0,5 л вишневого соку, 1 ст. цукру, гвоздика, кориця, аніс, мускатний горіх, мед, сироп топінамбура – за смаком.

Змішайте чай і соки, підігрійте до гарячого стану, додайте спеції і цукор. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і проваріть буквально 2-3 хвилини. Перелийте в термос.

Читайте также:   «Уникайте лікарень та аптек»: Комаровський дав 7 порад як вціліти в сезон застуд - Комаровський, сезон застуд, застуда

Норвезька безалкогольний глег

Інгредієнти: 0,5 л соку червоного винограду, 1 ст. ягідного соку –
підійде брусниця, ожина, журавлина, чорна смородина або їх суміш, 400 мл води, цедра 1 лимона, 2 ст. ложки подрібненого мигдалю, 1 ч. ложка родзинок, гвоздика, мускатний горіх, кориця, імбир – за смаком.

У сотейнику змішати прянощі, мигдаль, родзинки і лимонну цедру, залийте водою і доведіть до кипіння. Процідіть, додайте соки з ягід, нагрійте, але не кип’ятіть. Перелийте в термос.

Раніше лікар назвав ідеальні продукти для людей з цукровим діабетом.

Названі рецепти зігріваючих напоїв в термосі для холодного літа