Четверг, 6 августа
Shadow

Названі 5 популярних корисних рослинних олій: застосовують під час хвороб

Названі 5 популярних корисних рослинних олій: застосовують під час хвороб

Рослинні олії поєднують у собі ідеальні жирні кислоти, вітаміни і фітохімікати в різних варіаціях. Більшість хороших масел можна використовувати навіть зовнішньо. Деякі з них при цьому діють на шкіру не тільки косметично, але і допомагають в лікуванні хвороб.

Про це пише Фокус.

Масла діляться на три групи:

  1. Сушильне масло, таке як масло граната і примули, більш ніж на 50% складається з поліненасичених жирних кислот. Воно вбирається дуже швидко, особливо добре підходить для сухої шкіри.
  2. Напівсухі масла, такі як конопляну олію, містять до 50% поліненасичених жирних кислот і по своїм властивостям знаходяться між двома іншими формами олії.
  3. Несохнущие масла, такі як масло аргана і звіробою, забезпечують менше 20% лінолевої кислоти, тримаються на шкірі довго і можуть залишати на ній легку плівку.

На деякі рослинні масла у людей може бути алергія, тому перед застосуванням потрібно нанести одну або дві краплі на внутрішню сторону передпліччя і почекати не менше 24 годин. Якщо на місці нанесення не з’явиться свербіж або почервоніння, то можна сміливо його використовувати.

Читайте также:   Комплексна проблема: у Моз пояснили, чому в Україні так багато медиків хворих COVID-19

П’ять популярних рослинних олій

Арганова олія

Арганова олія надходить в основному з Марокко. З плодів арганії видобувається високоякісне масло, його виробництво — це дуже складний процес. Тому ціна продукту відповідна.

Жовте і коричневе масло, з одного боку, цінується у вишуканій кухні, але також використовується в косметиці та фітотерапії.

Арганова олія є значимим засобом для лікування шкіри, воно призначене для захисту клітин, які сприяють загоєнню ран, зменшують свербіж. Крім цього, воно застосовується при акне, омолаживании, нейродерміті, псоріазі, для лікування рубців, в тому числі проти розтяжок.

Гранатове масло

Це золотисто-жовте масло виробляється з насіння плодів гранатового дерева, в основному в Азії та Середземномор’ї.

Воно послаблює запалення, заспокоює шкіру. Крім того, різні поліфеноли і токофероли забезпечують антиоксидантну дію, зміцнюють бар’єрну функцію шкіри. Фітоестрогени призначені для стимуляції рецепторів естрогену шкіри. Дефіцит естрогену також проявляється на шкірі, сприяє утворенню зморшок та сухості. Багато засоби по догляду за шкірою зрілою жінкою (після менопаузи) містять гранатове масло.

Читайте также:   Дієтолог пояснила, що потрібно робити, якщо при схудненні вага стоїть на місці - Ольга Усенко, вага стоїть на місці, ефект плато

Застосовується гранатове масло від зморшок, воно підтримує утворення колагену, а також використовується в фитомедицине локально проти болю в м’язах.

Конопляна олія

Масло отримують з насіння конопель. Виробництво цього масла в медичних цілях було забуте, але тепер повертається в якості олії екстракту конопель з квітів і листя.

Застосовують конопляне масло при в’яненні шкіри і появі зморшок, при проблемах з жирною шкірою, акне, схильність до псоріазу або нейродермиту.

Олія звіробою або червоне масло

В основному з квіток, іноді бутонів та листя цього звіробою (Hypericum perforatum) проводиться перегонка масла водяною парою, тобто не пресування, як з іншими маслами. З-за його темно-червоного забарвлення воно отримало й інша назва — червоне масло. Рослинна олія володіє багатьма позитивними властивостями і тому вже давно використовується в якості фітотерапевтичного засобу, у тому числі в області проблем з шкірою. Однак, звіробій може надавати фотосенсибілізуючу дію. Під впливом сонячного світла можуть відбутися зміни шкіри. Тому великі сонячні ванни після застосування продуктів звіробою (внутрішніх і зовнішніх) менш доцільні.

Читайте также:   Як сон на різних ліжках допоможе покращити секс з партнером

Олія звіробою застосовується для догляду за рубцями, при запаленні шкіри, наприклад, невеликих прищах, для загоєння ран.

Масло примули

Примули відкривають свої квіти тільки ввечері, з настанням сутінок, звідси і їх назва. Масло примули отримують з насіння цієї рослини (Oenothera biennis). У численних дослідженнях було доведено ефект олії проти шкірних захворювань. Воно містить високий рівень різних линолевых кислот, у тому числі гамма-ліноленової кислоти. Масло примули пом’якшує типові кірки і свербіж при нейродерміті. Масло примули застосовується при сухій шкірі, нейродерміті, свербінні, псоріазі і для омолодження шкіри.

Нагадаємо, дієтологи розповіли про цінність арахісу в раціоні для тих, хто хоче схуднути.

 

Названі 5 популярних корисних рослинних олій: застосовують під час хвороб