Названа основна небезпека від вживання курячого м’яса

Названа основна небезпека від вживання курячого м'яса
Учені з Великобританії з’ясували, що вживання несмаженої курячого м’яса може стати причиною появи синдрому Гійєна-Барре, що призводить до гострого нервово-м’язового паралічу.

Як виявилося, при недостатній термічній обробці курячого м’яса, в ньому може зберегтися мікроорганізм Campylobacter jejuni, що міститься в тілі курки. Попадання цього мікроорганізму в організм людини провокує величезний комплекс вельми небажаних для людини наслідків. Примітно, що Campylobacter jejuni виявився настільки потужним мікроорганізмом, що він здатний протистояти навіть дії більшості антибіотиків. Вбити його здатен лише висока температура.

Читайте также:   Болезнь Лайма: симптомы и лечение опасной инфекции

Визначити, чи курка повністю готова до вживання, можна завдяки кулінарної голці, зубочистці, або вилці. Будь-яким з цих предметів слід проткнути курку в різних місцях. Якщо м’ясо дійсно готове, то даний предмет увійде до нього без будь-яких зусиль, а також з нього виділяється прозора рідина без домішок крові. Однак, і пересмажувати м’ясо теж не слід. Справа в тому, що перетримавши м’ясо, можна позбавити продукт всіх корисних властивостей, який він повинен був «передати» нашому організму. Читайте також: Названо основні ознаки нестачі вітамінів в організмі. pharm-city.com.ua

Читайте также:   Основні види головного болю і як від них позбавитися