Пятница, 20 мая
Shadow

Назвали алкогольний напій, який корисний для кишечника


Назвали алкогольний напій, який корисний для кишечника

Хороша новина для любителів червоного вина – британські дослідники виявили, що помірне споживання цього напою добре впливає на травну систему.

Вчені з Королівського коледжу Лондона вивчили вплив спиртних напоїв на 916 учасників, пише науковий журнал Gastroenterology.

Читайте також: Сім правил, які збережуть здоров’я кишечника

Вони проаналізували вплив пива, сидру, червоного і білого вина на стан кишкового мікробіома.

Мікробіом – що це?

Це сукупність мікроорганізмів. Вона грає важливу роль в роботі організму і, зокрема, травлення. Якщо не дотримується баланс між «хорошими» і «поганими» мікроорганізмами, то будуть негативні наслідки. Наприклад, зниження імунної відповіді, набір зайвої ваги або підвищений рівень холестерину.

Читайте также:   Розкрито секрет японської дієти, яка збільшує тривалість життя

Вчені виявили, що мікробіом тих, хто п’є червоне вино, був більш різноманітним, ніж у тих, хто обирає інші види спиртного.

Результат був схожий в трьох різних групах: у випробовуваних з Великобританії, США та Нідерландів.

Зв’язок зберігалася і не зникала при обліку інших чинників: ваги, регулярного харчування, віку і соціально-економічного статусу учасників.

Читайте также:   Вчені розповіли, як клітини тіла чоловіка і жінки реагують на взаємну любов

via GIPHY

Помірне споживання червоного вина сприятливо діє на кишкову мікрофлору. Любителі вина менше схильні до набору зайвої ваги і накопичення «поганого» холестерину.

Вчені припускають, що справа у великій кількості поліфенолів в червоному вині.

Поліфеноли – що це?

Це складні речовини, які є у фруктах, овочах і травах. Ці сполуки відомі різними корисними властивостями і, зокрема, служать живильним середовищем для мікроорганізмів, присутніх в кишечнику.

Те, що у шанувальників червоного вина рідше спостерігалися ожиріння і високий рівень «поганого» холестерину, дослідники пов’язують з непрямим впливом поліпшеного складу мікробіома.

Читайте также:   У липні відбудеться унікальний парад планет: як перенести його безболісно

Вино позитивно впливає на кишечник, якщо його споживати в помірній кількості один раз в два тижні.

Источник: 24.ua