Якщо в родині існує традиція готувати страви з різними спеціями, дитина теж може отримувати таку їжу. Про це у своєму блозі написав доктор Євген Комаровський. Педіатр відповів на повідомлення однієї з читачок, яка поцікавилася, чи можна маленьким дітям давати такі спеції, як коріандр, майоран, базилік та інші. Читачка підкреслила, що страви з цими спеціями вона готує на всю сім’ю, і зараз почала годувати такою їжею і дитини.
«Найголовніше — щоб дитині подобалося і не було ніяких негативних проявів. А в цілому це просто кулінарні вподобання вашої конкретної сім’ї, ваші харчові традиції та звички. Дитина живе за законами сім’ї: якщо це зручно батькам, якщо це люблять тато і мама, якщо це безпечно — на здоров’я», — написав педіатр. Він зазначає, що страви зі спеціями не представляє небезпеки для здоров’я дітей, проте батькам потрібно пам’ятати, що кожна дитина набагато краще відчуває смак страв, ніж доросла людина.
Справа в тому, що у дитини набагато більше смакових рецепторів, тому помірний смак для дорослої людини — це дуже інтенсивний смак для дітей. У теж час Комаровський зазначив, що якщо дитина з задоволенням їсть таку їжу і ні на що не скаржиться, а також не спостерігається ніяких проблем із самопочуттям, то ці страви йому зовсім не протипоказані, і особисто він виступає за такий раціон харчування.