Суббота, 16 января
Shadow

Може стати корисним: вчені розповіли, як правильно смажити картоплю — жареня картопля, небезпека, вчені

Може стати корисним: вчені розповіли, як правильно смажити картоплю - жареня картопля, небезпека, вчені
Вчені неодноразово заявляли про те, що смажена картопля є одним з найбільш шкідливих страв, і від нього необхідно відмовитися. Однак фахівці з харчових стандартів Великобританії встановили, що при правильному приготуванні смажену картоплю абсолютно безпечний для здоров’я людини.

Згідно з результатами дослідження, небезпека представляє не сам смажену картоплю, а ступінь його піджарки. Зокрема, шкідливої для здоров’я вважається золотиста і навіть коричнева скоринка на скибочках картоплі. Вчені радять обсмажують картоплю так, щоб він набував легкий золотистий відтінок, без пригорання. У цьому випадку картопля стане дуже корисним і, природно, смачним блюдом. Для смаження картоплі краще всього використовувати сало або соняшникову олію, а от від вершкового масла необхідно відмовитися.

Читайте также:   А. Дорошенко: «В Україні восени подорожчають м'ясо, молоко та хліб»

Що стосується коричневої скоринки під час смаження, то вона становить небезпеку абсолютно на всіх обсмажених продуктах, у тому числі і на хліб, а також на м’ясі і рибі. Колір таких продуктів після смаження купується, якщо їх готували при температурі вище 120°. При такій смаженні виділяється з’єднання акриламід , яке дійсно становить небезпеку для здоров’я і може спровокувати розвиток онкологічних захворювань.

Читайте также:   9 продуктов ГМО, от которых стоит держаться подальше