Чай може стати корисним напоєм для здоров’я, а справжньою отрутою. Про це розповіли фахівці з Німеччини. За їх словами, щоб уникнути шкідливого ефекту і перетворення напою в отрута, потрібно навчитися його правильно заварювати. Співробітники Федерального інституту оцінки ризику підкреслили, що напій потрібно заварювати строго за інструкцією виробника.
Якщо чай заварювати неправильно, в ньому почнуть розвиватися різні бактерії, пліснява, дріжджі і навіть сальмонела. За словами вчених, щоб мінімізувати згубний ефект, необхідно купувати тільки справжні чайні листя в спеціалізованих магазинах. Вони заварюються виключно окропом, при цьому наполягати заварку потрібно не менше 5 хвилин. При цьому вчені додали, що чай необхідно випивати відразу після заварювання і не залишати заварку на кілька разів. У цьому випадку корисні властивості чаю просто пропадуть.
Раніше інші експерти розповіли, що вживання чаю може принести не тільки користь, але і шкоду. Зокрема, вони вказували на те, що найбільшу небезпеку для здоров’я представляє чай в пакетиках, оскільки виробники вибирають для його приготування найстаріші листя. Регулярне вживання цього чаю може навіть призвести до розвитку раку.