Вчені з Аграрного дослідного інституту США в штаті Техас, зробили важливе відкриття. На їхню думку, капуста здатна боротися з жировою хворобою печінки. Це захворювання може розвинутися навіть у людини, яка не вживає алкогольні напої.
Неалкогольная жирова хвороба печінки це, звичайно ж, не цироз, але від цього не повинно ставати спокійно. Тому необхідно вживати в їжу продукти, які здатні побороти дане захворювання. Медики з’ясували, що неалкогольная жирова хвороба печінки може бути взята під контроль з’єднанням, що мають назву «індол». Воно міститься в кишкових бактерій і капусті. Звичайно ж, ця речовина міститься і в інших овочах, однак, вже не в такій великій кількості, як у капусті.
При появі даної хвороби, в печінці утворюються тонкі жирові прошарки, з-за чого печінка стає «мармурової». Найбільш поширеною причиною виникнення даного захворювання є надмірне вживання насичених жирів. Схильними до такого захворювання вважаються пацієнти з ожирінням. У них, на думку медиків, є в 10 разів більше шансів «наїсти» собі жирову хворобу печінки. Читайте також: Медики розповіли, як подолати весняний авітаміноз.