Понедельник, 25 октября
Shadow

Медики розвіяли популярні міфи про хліб

Медики розвіяли популярні міфи про хліб

Не всім радам про користь того чи іншого продукту можна вірити. Те ж стосується і хліба, який є одним з найулюбленіших продуктів росіян.

На думку лікаря-гастроентеролога Олексія Парамонова, є кілька міфів про хліб, яким не слід вірити без оглядки, пише МедикФорум.

Міф 1. Чорний хліб корисніше білого – твердження в корені невірний. Оскільки склад, вміст вуглеводів і кількість калорій в обох видів хліба ідентичне. Різниця лише в борошні: для випічки чорного хліба використовується житнє борошно, яка дає хлібу кислуватий присмак.

Читайте также:   Чи Правда, що під впливом алкоголю люди здаються більш красивими

Міф 2. При цукровому діабеті можна вільно вживати чорний хліб – також помилка. Чорний хліб, як і білий значно підвищує глікемічний індекс, а це веде до підвищення цукру в крові. Тому людям, схильним до ожиріння краще зовсім відмовитися від хліба, іншим же слід вживати його в помірних кількостях.

Міф 3. Дріжджовий хліб викликає підвищене газоутворення. Зовсім ні. Будь хліб і дріжджовий, і на заквасці викликає газоутворення. Це реакція організму на засвоєння швидких вуглеводів, що містяться в будь-яких видах хліба.

Читайте также:   Британські медики назвали ефективні способи боротьби з хронічною втомою

Міф 4. М’ясо можна їсти з хлібом, оскільки може переварювання продуктів. Насправді, ферменти, що виділяються підшлунковою залозою, для переварювання м’яса і хліба різні, але вони не заважають роботі один одного.

Раніше дієтолог назвала корисний для фігури хліб.